Esu nuostabiai sukurtas: Plaštakos struktūra stebina savo sudėtingumu

Neįmanoma įsivaizduoti, kad nepaprastai sudėtinga žmogaus plaštakos struktūra, toks unikalus mechanizmas galėjo atsirasti atsitiktinai, evoliucijos eigoje.

👉🏻Kruopštus dizainas

Plaštaka sudaryta iš 27 kaulų, sujungtų skirtingais sąnariais.

Riešo dėka galime pasukti ją įvairiomis kryptimis. Riešą sudaro 8 trumpi kaulai, išdėstyti 2 eilėmis. Tik pagalvokite – kiekvienas riešo kaulas turi savo ypatingą formą! Jų pavadinimai: laivelis, mėnulis, trikampis, žirnis, didysis daugiakampis, mažasis daugiakampis, galvinis kaulas, kablinis kaulas.

Penki delnakauliai sudaro delną. Kiekvienas iš jų per specialų sąnarį sujungtas su pirštu. Šios jungtys veikia kaip vyriai, todėl galime pirštus sulenkti ir ištiesti. Gyvenimo eigoje judiname juos milijonus kartų, o sąnariai nesusidėvi! Jie padengti specialia kremzle, kuri, kaip ir guma, sušvelnina smūgį ir palengvina judėjimą.

👉🏻Napakeičiami pirštai

Visi mūsų pirštai yra optimalaus ilgio ir formos, kad atliktų tik jam skirtą užduotį. Nykštis pasuktas prieš kitus pirštus, todėl galime griebti, įsikibti. Judinant nykštį, dalyvauja 9 skirtingi raumenys, o jo judėjimas toks sudėtingas, kad tik vieno jo sąnario judesiams apibūdinti vartojami šeši skirtingi terminai.

👉🏻Kodėl rankos pirštai yra skirtingo dydžio?

Pirštų ilgis – ne evoliucijos užgaida, o Kūrėjo idealiai sukurtas sugriebimo mechanizmas. Jei visi pirštai būtų vienodo ilgio, nieko nepavyktų sugriebti.

▫ 1. Paimame į ranką kamuoliuką ir matom, kaip pirštų galiukai atsidūrė toje pačioje plokštumoje.

▫ 2. Patogesnis apkrovos paskirstymas ant paviršiaus.

▫ 3. Suspauskite ranką ir pažiūrėkite į pirštų ilgį! Visi pirštai bus tame pačiame lygyje. Jei delno pirštai būtų vienodo ilgio, tada tiesiog negalėtume valdyti delno. Kam įdomu, pabandykite kažkuo pailginti pirštus ir atlikti įprastą veiksmą. Nieko napavyks.

Neatsitiktinai nykštys yra rodomojo piršto (o ne mažojo piršto) pusėje. Tai nukreipia plaštakas vienas link kitos, o ne į priešingą pusę.

❗Dabar aišku, kodėl mokslininkas Izaokas Niutonas kartą pasakė: „Jei nebūtų kitų įrodymų, vien nykštys būtų įtikinęs mane, kad Dievas yra“.

Šaltinis: bible-facts.org

Paruošta pagal: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM