VAIKAMS: Akys – svarbiausios tavo padėjėjos

Jos padeda atskirti ir atpažinti objektus, jų spalvą, formą, dydį. Akys įspėja mus apie pavojų, pavyzdžiui, kai matome ugnį, kad nenusidegintume. Todėl akis reikia saugoti.

❓Kaip gi sudaryta akis?

Akis apvali kaip rutuliukas ir turi spalvotą žiedą. Tai rainelė. Nuo jos priklauso mūsų akių spalva. Būna rudos, pilkos, žalios, žydros akys. Nueik prie veidrodžio ir pasižiūrėk, kokios spalvos tavo akys.

Akies centre matome juodą tašką. Jis tai išsiplečia, tai susitraukia. Tai vyzdys. Kai aplinkui šviesu, jis tampa mažas, o kai tamsu, jis išsiplečia, kad daugiau šviesos patektų į akį ir mes geriau matytume.

Mūsų akys labai švelnios, todėl Dievas jas apsaugojo. Antakiai, blakstienos ir vokai skirti ne tik grožiui. Jie apsaugo akis nuo vėjo, dulkių ir prakaito. O dar mums reikalingos ašaros. Negalvok, kad jos atsiranda tik tada, kai žmogus verkia. Jos nuolat drėkina akį ir nuplauna nuo jos dulkes. Ašaros mus ir nuramina. Kai įsižeidus paverkiame, mums tampa lengviau. Bet nesugalvok visą laiką verkti! Juk Dievas tave sukūrė taip, kad tu džiaugtumeis gyvenimu ir tavo akys spindėtų!

Regėjimui pagerinti naudinga valgyti mėlynes ir gerti morkų sultis.

Ir dar, kad išsaugotume regėjimą, reikia reguliariai daryti pratimus akims.

🧡 Saugokime savo akis, ir būkime sveiki.

„Mylimasis, aš meldžiu, kad tau visame kame gerai sektųsi, kad būtum sveikas, – taip, kaip gerai sekasi tavo sielai.” (3 Jono laiškas 1:2)

Paruošta pagal: 8doktorov.ru/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM