Natūralios ausų gydymo priemonės

👉🏻 Šiluma ir aliejus – dvi geriausios ausų gydymo priemonės.

▫ ŠILDYKLĖ AUSIMS

Šiluma, geriausia drėgna, – veiksmingiausia priemonė ausies uždegimo skausmui malšinti, ypač vaikams.

Pripildykite guminę šildyklę arba butelį karštu vandeniu, sandariai uždarykite kamščiu ar dangteliu. Vanduo turi būti komfortiškos temperatūros. Šildymo pagalvėlę arba butelį apvyniokite minkštu audiniu ar rankšluosčiu. Šildyklę uždėkite ant skaudančios ausies.

▫ KARŠTAS KOMPRESAS

Karštas kompresas – malonus ir efektyvus būdas gydyti ausis šiluma. Sudrėkinkite audinį arba nedidelį rankšluostį karštu vandeniu. Išgręžkite ir uždėkite ant skaudančios ausies. Jei vanduo labai karštas, naudokite papildomą audinio sluoksnį, kad apsaugotumėte veido odą. Kompresui atvėsus, vėl suvilgykite jį karštu vandeniu.

▫ AUSIES KANALO PLOVIMAS

Sudrėkinkite nosinės galiuką citrinos sultimis arba labai gerai atskiestu actu ir švelniai išvalykite sudirgusį ausies kanalą. Ausies kanalo oda labai jautri ir jai reikia tam tikro rūgštingumo. Kai ji sudirgusi, rūgštys – actas ar citrinų sultys – padės jai atkurti pusiausvyrą.

▫ ALIEJAUS LAŠAI

2-3 aliejaus lašai į ausį malšina ausies uždegimą ir skausmą. Nelašinkite aliejaus, kai ausis pūliuoja: tai gali būti pažeisto ausies būgnelio pasekmė. Tokiu atveju aliejus pateks į vidurinę ausį ir joje veiks kaip svetimkūnis.

Pašildykite šiek tiek aliejaus iki kūno temperatūros. Pipete įlašinkite 2-3 lašus į skaudančią ausį. Patempkite ausį link pakaušio, kad aliejus nutekėtų giliau. Atsargiai uždenkite ausies angą vatos tamponu.

Geriausiai su infekcija kovoja česnakinis aliejus. Galite jį nusipirkti kapsulių pavidalu arba pasigaminti patys. Norėdami paruošti naminį česnakinį aliejų, sutrinkite česnaką ir 3–4 valandoms užpilkite alyvuogių aliejumi. Jei naudojate česnakinio aliejaus kapsulę, prieš pradurdami, ją pašildykite. Įlašinkite aliejaus į ausį ir atsargiai uždenkite ausies angą vatos tamponu.

▫ VAISTINIAI AUGALAI

Iš smulkiažiedės tūbės (lot. Verbascum thapsus) ir medetkos žiedų vaistininkai gamina priešinfekcinį ir priešuždegiminį poveikį turinčius vaistinius aliejus, rekomenduojamus sergant ausų infekcijomis. Šie aliejai naudojami kaip ausų lašai skausmui malšinti ir kovai su infekcija.

🧡 Naudokime paprastas Dievo padovanotas priemones, paisykime sveikatos principų, saugokime save ir būkime sveiki.

Paruošta remiantis: Dr. Jorge D. Pamplona Roger knyga „Sveikas kūnas“

Šaltinis: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM