SAIKINGUMAS / SUSIVALDYMAS – Subalansuotas GYVENIMAS

🔸 Papratas saikingumo apibūdinimas tai:

– saikingas naudojimas naudingų

– ir visiškas atsisakymas kenksmingų dalykų.

🔸 Saikingumo tikslas – pasiekti fizinę, protinę, emocinę ir dvasinę gerovę.

Saikingumas tai ne tik apie narkotikų, alkoholio ir tabako naudojimą, bet APIE VISAS žmogaus GYVENIMO SRITIS tokias kaip:

➡️ persivalgymas,

➡️ persidirbimas,

➡️ per didelis susidomėjimas kažkuo maloniu ir naudingu.

🔻 Toks nesubalansuotas gyvenimas atima sveikatą, džiaugsmą ir pilnatvės pojūtį.

⛔️ ALKOHOLIS

Kiekvienas alkoholio gurkšnis negrąžinamai sunaikiną galvos smegenų ląsteles. Alkoholis padadina kraujospūdį ir turi tiesioginį toksinį poveikį širdies raumeniui. Alkoholis padidina insulto, širdies nepakankamumo, skrandžio opos ir vėžio riziką. Vienas-du gurkšniai gali sukelti vainikinių kraujagyslių spazmą. Alkoholio vartotojai dažnai serga kepenų ciroze. Alkoholio įtakoje organizmas netenka vitaminų ir mineralų.

Tikriausiai pati liūdniausia statistika – tai vaikai, kurie visam laikui liko protiškai atsilikę dėl to, kad jų tėvai naudojo alkoholį.

⛔️ NARKOTIKAI

Kaip rodo statistika, narkotikų naudojimas didėja kasdien, nepaisant auklėjamojo darbo. Daugelis pradeda naudoti narkotikus dėl smalsumo, norėdami įtikti draugams, pabėgti nuo realybės ar atsitraukti nuo problemų sprendimo. Kai pasirodo, kad narkotikai problemų neišsprendžia, paaiškėja, kad žmogus įgyja dar vieną labai rimtą problemą – priklausomybę nuo narkotikų.

Kai kurių narkotikų naudojimas gali sukelti fiziologinę ar psichinę priklausomybę nuo jų. Priklausomas nuo narkotikų žmogus toliau juos vartoja, bijodamas skausmingų ir nemalonių pasekmių, susijusių su nebevartojimu. Narkotikų poreikis dažnai tampa toks stiprus, kad narkomanas pasirengęs imtis pavojingų ir neteisėtų veiksmų, kuriais siekiama jų įsigyti. Apie 70% kalinių kaltinami nusikaltimais, susijusiais su narkotikais.

Atminkite, kad daug LENGVIAU IŠVENGTI problemų, susijusių su narkotikų vartojimu, nei jas išspręsti. Jeigu jūs ar kažkas iš jūsų pažįstamų priklausomas nuo narkotikų, ieškokite pagalbos!

⛔️ TABAKAS

Rūkymas – viena iš pagrindinių mirties priežasčių Amerikoje. „Mirtingumą, susijusį su rūkymu, galima sėkmingai sumažinti“ (Amerikos chirurgų asociacija).

Žinoma, kad rūkymas tai pagrindinė plaučių vėžio priežastis, ir ne tik plaučių. Septynios iš 20 toksinių medžiagų, esančių cigarečių dūmuose, sukelia tokias ligas kaip emfizema, skrandžio opa, širdies ligos, diabetas, neišnešiotų naujagimių gimimas ir kt. Rūkymas brangus – amerikiečiai per savaitę išleidžia milijardą dolerių papildomoms medicinos ir draudimo išlaidoms padengti.

✅ SVEIKAS PROTAS jūsų pasirinkimuose gali pratęsti jūsų gyvenimą keleriais metais ar net dešimtmečiais. Dar svarbiau, kad jūsų gyvenimo kokybė gali reikšmingai pagerėti.

✅ PLANUOKITE jau dabar mėgautis subalansuotu ir pilnaverčiu gyvenimu.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM