Gyvenimas be oro

▫ Žiūrovai įdėmiai žiūrėjo į vandens paviršių. Kada naras pakils į paviršių? Praėjo daugiau nei 10 minučių, tačiau prancūzų naras Stephane Mifsud dar neišniro iš vandens. Jis dalyvavo nardymo sulaikant kvėpavimą varžybose. Žiūrovai nustebę žiūrėjo vienas į kitą. Galiausiai iš vandens išniro žmogaus siluetas ir godžiai įkvėpė taip trokštamą orą. Tai buvo rekordas – 11 minučių 35 sekundės po vandeniu. Dalyvavimui varžybose sportininkai specialiai treniruojasi, ruošdamiesi ilgalaikiam deguonies badui. Tačiau tokios varžybos nėra saugios sveikatai. Kiekvieną kartą kūnas patiria deguonies stresą, pavojingą gyvybei. Žinomi ir mirties atvejai.

👉🏻 Greičiausiai mes tokiose varžybose nedalyvausime. Tačiau ilgą laiką būdami uždaroje, prastai vėdinamoje patalpoje jausimės panašiai lyg giliai nardantis naras. Patirdamas nuolatinį deguonies trūkumą, organizmas mums siunčia tam tikrus signalus. Dėl deguonies trūkumo dažnai atsiranda galvos skausmas, dusulys, lengvas galvos svaigimas, nuovargis, sumažėjęs darbingumas ir mąstymo aiškumas.

👉🏻 Ar pastebėjote, kaip kartais po sotaus valgio atsiranda silpnumas ir mieguistumas? Taip yra dėl to, kad kraujas plūsta prie virškinimo organų, o smegenyse jaučiamas deguonies trūkumas. Tačiau išėjus į lauką, neužilgo atsiranda žvalumas.

✔ Kad ląstelėse susidarytų energija, reikalinga gliukozė ir deguonis. Jeigu gauname maistines medžiagas, bet nėra gryno oro, energijos susidaro nepakankamai, o smegenys patiria badą. Tačiau kai tik gauname šviežią porciją deguonies, mūsų centrinė nervų sistema atgyja ir generuoja nervinius impulsus su didesne jėga. Žinoma, negalime visą dieną būti lauke. Tačiau, jei patalpoje būname didžiąją dienos dalį, būtina pasirūpinti nuolatiniu gryno oro patekimu į ją. Net ir naktį svarbu šiek tiek praverti langą, tada smegenys greičiau atstatys energijos atsargas. Galbūt jums teko vasarą miegoti lauke? Ryte po tokio miego jaučiate ypatingą budrumą ir jėgų antplūdį.

❗Mūsų audiniams nuolat reikia deguonies. Todėl labai svarbu visai dienai „nenerti“ į biurą ar kitą patalpą, o išeiti į lauką pasivaikščioti, ypač ryte ir vakare. Organizmas, atsidėkodamas, suteiks mums jėgų ir puikią savijautą.

👉🏻 Daugeliui sergančių žmonių būtų naudinga kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. Tada jie, be jokios abejonės, pajustų pokyčius į gerąją pusę.

👉🏻 Jei gyvenate dideliame mieste, pasistenkite išeigines dienas praleisti už miesto – gamtoje arba miesto parkuose.

👉🏻 Тaip pat verta atkreipti dėmesį į savo laikyseną. Būtina laikyti nugarą tiesiai ir kvėpuoti diafragma, tai yra pilvu. Jei sėdime, nereikėtų per daug susilenkti, taip leisime apatinėms plaučių dalims laisvai plėstis, kad jos prisipildytų deguonies. Labai svarbu nedėvėti pilvą veržiančių drabužių ar suveržtų diržų. Tai taip pat trukdo tinkamai kvėpuoti.

❗Taisyklingas kvėpavimas ir nuolatinis gryno oro srautas tai svarbios geros sveikatos sąlygos. Bet, deja, atėjus laikui žmogaus kvėpavimas sustoja. Dievas kantrus žmonėms, suprasdamas, kad jų gyvenimas trumpas. Net kai žmogus sąmoningai atstumia Viešpatį, Jis ir toliau tikisi ir deda visas pastangas, kad žmogų išgelbėtų. Susimąstykime apie gyvenimo laikinumą ir grįžkime pas Dievą. Jis laukia mūsų ir nori, kad mūsų kvėpavimas nesustotų, o tęstųsi visą amžinybę.

🧡💛 Kuo dažniau kvėpuokite grynu oru ir būkite SVEIKI!

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM