Vegetarizmo privalumai – 1 dalis

Tarp vegetarizmo šalininkų buvo ir yra daug žinomų žmonių, kurie atsisakė valgyti mėsą. Tai menininkas Leonardo da Vinči, rašytojas Levas Tolstojus, mokslininkai Izaokas Niutonas, Benjaminas Franklinas, Albertas Einšteinas, anglų biologas Džonas Rėjus ir kt. Žmonės atsisako mėsos produktų dėl įvairių priežasčių. Išnagrinėsime penkis augalinės dietos privalumus sveikatai.

👉🏻 Augalinis maistas yra NATŪRALESNIS mūsų ORGANIZMUI.

Švedų mokslininkas K. Linėjus pasakė: „Žmogaus kūno vidinė ir išorinė struktūra, palyginus su gyvūnais, rodo kad vaisiai ir daržovės yra natūralus žmogaus maistas“. Žmogaus fiziologija ir anatomija patvirtina faktą, kad mums labiau tinka dieta, kurią sudaro vaisiai, daržovės, riešutai ir grūdai. Jei lygintume žolėdžių, mėsėdžių ir žmonių virškinamojo trakto sandarą, tai esame panašesni į pirmuosius.

Mėsėdžiai turi dideles iltis, tačiau neturi plokščių krūminių dantų. Mėsą jie suplėšo dantimis ir nekramtę praryja. Jų seilių liaukos nеišsivysčiusios, tačiau jų skrandžiai turi didelį rūgštingumą, kad būtų galima intensyviai virškinti gyvūninius baltymus. Mėsėdžių žarnynas yra tris kartus ilgesnis už kūną, todėl mėsa, kurioje nėra skaidulų, gali greičiau išeiti iš organizmo.

Žolėdžiai ir žmonės neturi ryškių ilčių, leidžiančių plėšyti mėsą, tačiau turi plokščius krūminius dantis, kad būtų galima ilgai kramtyti ląstelieną. Seilių liaukos gerai išsivysčiusios, jos išskiria fermentą amilazę, kuri skaido grūduose esantį krakmolą. Skrandyje esanti druskos rūgštis nėra tokia agresyvi, o žarnynas yra maždaug šešis kartus ilgesnės už kūną. Mėsa per lėtai praeina per žmogaus virškinamąjį traktą (keturis kartus lėčiau nei augaliniai produktai). Reguliarus žarnyno išsituštinimas įmanomas tik laikantis tinkamos vegetariškos mitybos. Daržovės, grūdai ir vaisiai netrukdo organizmo valymuisi, o, priešingai, prisideda prie jo.

🧡„…nes VIEŠPATS, tavo Dievas, veda tave į puikų kraštą – kraštą upelių, šaltinių ir vandens, trykštančio slėniuose ir kalvose, kraštą kviečių ir miežių, vynmedžių, figmedžių ir granatmedžių, kraštą alyvmedžių ir medaus…“ (Biblija, Pakartoto įstatymo knyga 8, 7–9)

Šaltinis: Aleksej Chacinskij knyga „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM