Kepenys mėgsta žoleles

👉🏻 KIAULPIENIŲ ŠAKNYS – vienas geriausių vaistų nuo kepenų ligų. Vertingiausios yra rudenį iškastos šaknys. Jas reikia kasti po pirmųjų šalnų, kai nušąla antžeminė augalo dalis. Jose gausu inulino, gleivių, riebalų, fermentų, flavonoidų, vertingas mikroelementų rinkinys ir daug kitų naudingų medžiagų. Šaknų užpilas turi lengvą tulžį varantį poveikį, reguliuoja kasos veiklą, gerina kepenų detoksikacijos funkciją ir turi priešuždegiminių savybių. Avicena šią priemonę apibūdino kaip veiksmingą sergant ciroze, ji skiriama nuo hepatito, suriebėjusių kepenų ir tulžies užsistovėjimo.

✔ Vartojimo instrukcija: 2 a. š. išdžiovintų kiaulpienės šaknų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, palikite pastovėti karštoje vandens vonelėje 1 valandai, gerkite 20-30 minučių prieš valgį vieną mėnesį.

👉🏻 Liaudies medicinoje CIKORIJOS ŠAKNIS laikoma „balzamu“ kepenims ir kasai. Geriau naudoti šaknis, iškastas rudenį. Cikorijos šaknyse yra daug vertingų organinių medžiagų ir mikroelementų. Augalas nekaupia stroncio ir cinko, net jei auga nepalankiomis aplinkos sąlygomis. Eksperimentiniu būdu gyvūnams sukelto hepatito atveju jos parodė priešuždegiminį, tulžį varantį, kepenis apsaugantį poveikį, taip pat normalizavo kepenų funkciją ir atkurė jų struktūrą. Cikorijos šaknų nuoviras turi ryškių antidiabetinių savybių. Ilgai vartojant, pastebimos antisklerozinės savybės, pagerėja atmintis, pagerėja galūnių aprūpinimas krauju, dingsta arba sumažėja tirpimo jausmas.

✔ Vartojimo instrukcija: 1 v. š. cikorijos šaknų užpilkite 0,5 l verdančio vandens ir palikite 40-60 minučių termose arba kaitinkite ant ugnies neužvirindami. Gerkite 20-30 minučių prieš valgį vieną mėnesį.

👉🏻 MARGAINIO SĖKLOS. Tik 1968 m. Miuncheno farmacijos mokslų institute buvo iššifruota tikrojo margainio biocheminė sudėtis. Pagrindinis šio vaistinio augalo komponentas yra reta biologiškai aktyvi medžiaga silimarinas. Be to, aptikta tokių mikroelementų kaip cinkas, varis, selenas, visa riebaluose tirpių vitaminų grupė, kvercetinas, polinesočiosios riebalų rūgštys – iš viso apie 200 biocheminių komponentų. Iš margainių sėklų gaminami vaistiniai preparatai. Pagrindinis šių vaistų komponentas yra silimarinas, kuris yra vertingų flavonoidų mišinys.

✔ Vartojimo instrukcija:

1. Po 1 a. š. susmulkintų margainio sėklų 3 kartus per dieną 20-30 minučių prieš valgį (esant skrandžio problemoms – su maistu). Geriau vartokite sėklas, sumaltas į miltelius, o ne sėklų išspaudas, nes jose nėra aliejaus.

2. Po 0,5 – 1 arb. š. per dieną margainių sėklų aliejaus su maistu.

3. Po 1 – 2 arb. š. per dieną daigintų nesmulkintų sėklų (su 2-3 mm ilgio daigeliais).

Gydymo kursas bet kuriuo iš išvardintų metodų – vienas mėnuo. Vandeniniame margainių sėklų antpile yra mažai silimarino, todėl jo naudojimas neveiksmingas.

❗KONTRAINDIKACIJOS:

Jei sergate tokiom ligom kaip skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opos paūmėjimas, padidėjusi skrandžio sulčių sekrecija, ūmus pankreatitas, dideli akmenys tulžies pūslėje, esate nėščia ar žindote, būkite atsargūs, prieš vartodami pasitarkite su gydytoju. Netinka ir vaikams iki 5 metų.

🧡 Biblija sako, kad Kristus gydė visas ligas ir negalias tarp žmonių. Jam nesudėtinga paliesti sergančias kepenis, kad jas atstatytų. Bet Jis davė mums vaistinius augalus, kad atkurtume sveikatą. Be to, gydydamas, Jėzus skelbė Gerąją Naujieną – Evangeliją. Tai džiugi žinia apie tai, kad Dievas priima kiekvieną žmogų, kuris išpažįsta, kad jam reikia malonės. Viešpats atleidžia visas nuodėmes ir per tikėjimą Juo dovanoja išlaisvinimą iš nuodėmės ir amžinąjį gyvenimą. Atsiliepkite Jo kvietimui, priimkite Kristų kaip savo Gelbėtoją ir pasveiksite visa siela.

„Jėzus vaikščiojo po visą Galilėją, mokydamas sinagogose, skelbdamas karalystės Evangeliją ir gydydamas žmonėse visokias ligas bei negalias.“ (Mato 4:23)

☀️ Būkite sveiki!

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM