Artišokai padeda kepenims ir valo kraują

Artišokų žiedynų galvutės ir jauni lapai naudojami vaistiniam užpilui ruošti. Farmaciniai artišokų preparatai yra saugūs.

▫ Gydomąjį augalo poveikį lemia kompleksas biologiškai aktyvių medžiagų, tokių kaip askorbo rūgštis, chlorogeno rūgštis, karotinas, cinarinas, inulinas, B grupės vitaminai. Pagrindinė artišokų veiklioji medžiaga yra cinarinas. Jis aktyvina kepenų veiklą, skatina tulžies susidarymą ir sekreciją. Karotinas, askorbo rūgštis, inulinas ir B grupės vitaminai gerina medžiagų apykaitos procesus kepenų audiniuose ir kituose organuose. Artišokų preparatai skatina kepenų ląstelių atsinaujinimą ir pašalina pūtimo ar pilnumo jausmą skrandyje.

▫ Viena iš vertingų artišokų savybių yra baltymų skilimo produktų kreatinino ir karbamido, taip pat toksinių medžiagų, alkaloidų, nitrojunginių, sunkiųjų metalų druskų šalinimas iš organizmo. Artišokų preparatai mažina cholesterolio kiekį kraujyje, turi šlapimą varantį poveikį.

Mokslininkai tirdami artišokų vaistinių preparatų poveikį asmenims, sergantiems įvairiomis hepatito formomis, pastebėjo pagerėjimą.

❗Artišokų preparatų negali vartoti jų netoleruojantys, turintys tulžies latakų nepraeinamumą, tulžies akmenligę, ūminį hepatitą, sunkų kepenų nepakankamą, taip pat jaunesni nei 12 metų asmenys.

✔ VARTOJIMAS:

👉🏻 Lapų arba žiedynų galvučių užpilą (1 a. š. + 200 ml verdančio vandens) gerti po 1/3 stiklinės tris kartus per dieną 15-30 minučių prieš valgį.

👉🏻Artišokų ekstraktas kapsulėse geriamas po 1-2 kapsules tris kartus per dieną 15-30 minučių prieš valgį.

▫ Gydymo trukmė yra nuo 2 iki 4 savaičių, tada daroma 1-2 mėnesių pertrauka, po kurios gydymą galima kartoti.

▫ Nepaisant gero artišokų preparatų toleravimo ir saugumo, prieš vartojant rekomenduojama pasitarti su gydytoju.

🧡 Artišokai pasižymi ypatingomis savybėmis išvalyti kraują nuo toksinų ir atkurti kepenis. Tačiau apsivalyti reikia ne tik mūsų kūnui, bet ir sielai. Biblijoje sakoma: „kraujas Kristaus… nuvalys mūsų sąžinę nuo mirties darbų, idant tarnautume gyvajam Dievui.” (Hebrajams 9:14) Jei jaučiate poreikį apvalyti savo sąžinę, atsigręžkite į Dievą, ir jis jums suteiks ne tik atleidimą, bet ir pergalę prieš nuodėmę.

“… tai nepalyginti labiau kraujas Kristaus, kuris per amžinąją Dvasią paaukojo save kaip nesuteptą auką Dievui, nuvalys mūsų sąžinę nuo mirties darbų, idant tarnautume gyvajam Dievui.” (Hebrajams 9:14)

☀️ Būkite sveiki!

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM