Imuniteto stiprinimas

Pavasaris – metas, kai reikia pasirūpinti savo sveikata stiprinant apsaugines organizmo savybes. Prisiminkime, kaip stiprinti imuninę sistemą, nes taip galime apsisaugoti nuo daugelio ligų.

👉🏻1. Švarus, grynas ORAS lėtina ir stabdo vėžio ląstelių plitimą ir augimą bei padeda kovoti su alerginiais sutrikimais, tokiais kaip astma.

👉🏻2. Švarus VANDUO turi įtakos sveikai imuninės sistemos veiklai. Jis pašalina iš organizmo toksinus, įvairius mikrobus ir kitus teršalus. Kai nusiplauname rankas ar prausiamės po dušu, vanduo nuplauna mikrobus, atveria poras, atgaivina.

👉🏻3. SAULĖS šviesa didina baltųjų kraujo kūnelių skaičių ir aktyvumą, stiprina mūsų vidines jėgas, pakelia nuotaiką ir gerina miegą.

👉🏻4. Fiziniai PRATIMAI stimuliuoja ir gerina kraujotakos sistemą, kuri apima plaučius, širdį ir kraujagysles. Fizinio aktyvumo dėka kraujotaka gali didžiausiu efektyvumu nuplukdyti „karius“ į „fronto liniją“.

👉🏻5. POILSIS. Stenkitės eiti miegoti iki vidurnakčio. Kelios valandos gilaus miego prieš vidurnaktį padeda atsistatyti ir atsinaujinti ląstelėms ir audiniams. Šiuo laikotarpiu mūsų kūno sargai ir mechanizmai rūpestingai dirba, kad atnaujintų savo gynėjus ir padėtų jiems būti geriausios formos. Tobulo miego metu pažeisti baltieji kraujo kūneliai greitai pakeičiami naujais.

👉🏻6. Sveikas MAISTAS, kuriame yra vitaminų ir mineralų, išlaiko imuninę sistemą stabilesnę. Vitaminai A, C ir E, kartu su mineralais – cinku ir magniu, ypač reikalingi organizmui. Valgykite daug šviežių daržovių, vaisių, ir kitų įvairių augalinių, kuo mažiau apdorotų produktų. Sveikai imuninei sistemai palaikyti taip pat reikalingos tam tikros riebalų rūgštys. Viena iš svarbių sveikatai riebalų rūšių – Omega-3 riebalų rūgštis, kuri stiprina organizmo priešvėžinę gynybos sistemą, imunitetą. Augaliniai Omega-3 šaltiniai: papildai iš jūros dumblių, linų sėmenys, graikiniai riešutai, kanapių sėklos, ispaninio šalavijo (Chia) sėklos, linų sėmenų aliejus.

👉🏻7. STRESO valdymas. Tik ramybės būsenoje mūsų organizmas gali sveikti ir atsistatyti. Kad išvengtumėme nerimo, nuoskaudų, pykčio ir kitų žlugdančių emocijų, mums reikia meilės ir ramybės. Dievas – tyros, nesavanaudiškos MEILĖS ir RAMYBĖS šaltinis. Skaitydami Dievo žodį, susipažįstame su Jo charakteriu, Jo galybe, ir mūsų širdys nurimsta Jo artume.

💛„Laiduoju tikrai žinąs, ką užsimojau dėl jūsų, – tai VIEŠPATIES žodis, – dėl jūsų gerovės, o ne dėl žalos! Noriu jums suteikti vilties sklidiną ateitį.“ (Jeremijo 29:11)

🧡“Meskite ant Jo savo rūpesčius, nes Jis jumis rūpinasi.” (1 Petro 5:7)

Telaimina Dievas jūsų pastangas ir tesuteikia džiaugsmo bei sveikos gyvensenos palaimos!

💚“Mielasis, linkiu, kad viskas tau taip gerai sektųsi ir būtum sveikas, kaip sekasi tavo sielai.” (3 Jono 1:2)

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM