TIKĖJIMAS IR IŠGIJIMAS

Tikėjimo ir išgijimo santykis visada buvo smalsumo ir prieštaringų nuomonių objektas. Moksliškai tiriant šį klausimą, gaunami įdomūs rezultatai, kuriuos pateikiame jums, mieli skaitytojai.

▫️Harold Koenig, Duko universiteto psichiatrijos nusipelnęs profesorius, religijos, dvasingumo ir sveikatos tyrimų centro direktorius yra vienas pirmųjų mokslininkų, pradėjusių tirti tikėjimo gydantį potencialą. Jo grupė, tyrusi tūkstančius amerikiečių nuo 1984 metų, sukaupė svarių įrodymų, kad tikėjimas Dievu palaiko ne tik bendrą žmonių gerą savijautą ir sveikatą, bet ir padeda pacientams pasveikti nuo sunkių ligų. Tyrime, kuriame dalyvavo pagyvenę stacionare gydomi pacientai, Koenig nustatė, kad tiems, kurie reguliariai lankė bažnyčią, vidutiniškai ligoninėje reikėjo praleisti tik 4 dienas, o tiems, kurie retai arba nelankė bažnyčios, prireikė 10-12 dienų.

▫️Dale Matthews – nusipelnęs Džordžtauno univeriteto medicinos profesorius Vašingtono valstijoje. 1980 metų pradžioje dar būdamas jaunas terapeutas, jis sutiko labai tikintį pacientą, kuris turėjo įtakos visam jo tolimesniam gyvenimui. Dale Matthews suprato pagrindą: jo pacientas yra visas žmogus, o ne tik simptomų ir analizių rinkinys. Jis teigia: „ Mes negalime moksliškai įrodyti, kad Dievas išgydo, bet aš tikiu, kad mes galime įrodyti, jog tikėjimas Dievu turi teigiamą poveikį. Savo knygoje „Tikėjimo faktorius“ jis sujungia religinę išmintį, mokslinius tyrimus ir pacientų patirtį, kad parodytų tikėjimo ir sveikatos ryšį.

Štai keletas statistinių DUOMENŲ:

☑️ Apklausus 1144 Los Andželo praktikuojančius medikus, paaiškėjo, kad 85% iš jų mano, kad tikėjimas padeda pacientams pasveikti. 1% laikosi priešingos nuomonės, manydami, kad tikėjimas trukdo gydymui. Likę 14% mano, kad teigiami ir neigiami gydymo ir tikėjimo aspektai yra subalansuoti.

☑️ Dortmundo medicinos mokyklos tyrimai rodo, kad širdies ligomis sergantys pacientai operacijos metu mirdavo 14 kartų dažniau, jeigu nebuvo religingi. Per šešis mėnesius operacijos metu mirė 21 pacientas, tačiau visi 37 žmonės, kurie teigė esantys „giliai religingi“, išgyveno.

☑️ Stebėjimai 2812 senjorų, atlikti Jeilio universitete, parodė, kad tiems, kurie niekada nelankė arba retai lankė bažnyčią, širdies priepuolių lygis buvo 2 kartus aukštesnis, nei reguliariai lankančių kartą per savaitę.

☑️ Viename Duko universiteto tyrime buvo nagrinėjamas religijos vaidmuo gydant depresiją. Mokslininkai stebėjo 60 metų ir vyresnius 87 pacientus, turinčius depresinių sutrikimų, kurie prasidėjo po to, kai jie buvo paguldyti į ligoninę su kokia nors fizine liga. Tyrimai parodė, kad religija gali padėti žmonėms pasveikti nuo depresijos. Faktiškai, kuo dvasingesnis buvo pacientas, tuo greičiau jis pasveikdavo.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/svyaz-mezhdu-veroj-i-isczeleniem/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM