Kada obuoliai ypač naudingi

Šiek tiek informacijos, kokiais atvejais obuoliai ypač NAUDINGI:

👉🏻 VIDURIAVIMAS ir KOLITAS: obuoliuose esantis pektinas veikia kaip kempinė, sugeria ir pašalina toksinus, kuriuos gamina bakterijos, sukeliančios gastroenteritą ir kolitą. Taninai sausina žarnyno gleivinę ir mažina uždegimą. Organinės rūgštys veikia kaip antiseptikai ir normalizuoja žarnyno mkroflorą. Dieta, kai valgomi tik obuoliai, veiksminga bet kokio tipo viduriavimui.

👉🏻 VIDURIŲ UŽKIETĖJIMAS: obuoliai reguliuoja žarnyno veiklą, koreguoja ir viduriavimą, ir vidurių užkietėjimą. Vieno ar dviejų obuolių valgymas ryte tuščiu skrandžiu padės įveikti sumažėjusį žarnyno tonusą.

👉🏻 Lėtinė odos EGZEMA, kurią sukelia apsinuodijimas dėl vidurių užkietėjimo.

👉🏻 HIPERTENZIJA: Japonijoje, kur suvartojama ypač daug druskos, atlikus tyrimus nustatyta, kad tie, kurie reguliariai valgo obuolius, turi žemesnį kraujospūdį nei kiti gyventojai. Obuoliuose beveik nėra natrio, juose gausu kalio, kuris prisideda prie hipertenzijos gydymo.

👉🏻 CHOLESTEROLIO perteklius: Kelis mėnesius kasdien valgant du ar tris obuolius veiksmingai mažinamas cholesterolio kiekis. Teigiamas poveikis paaiškinamas tuo, kad pektinas absorbuoja tulžies druskas žarnyne, pagrindinę cholesterolio gamybos medžiagą.

👉🏻 ATEROSKLEROZĖ: dėka flavonoidų, ypač kvercetino, gausos obuoliai padeda išvengti cholesterolio nusėdimo ant arterijų sienelių ir arterijų susiaurėjimo. Flavonoidai taip pat neleidžia susidaryti trombams (kraujo krešuliams) kraujyje. Reguliarus obuolių vartojimas apsaugo nuo vainikinių arterijų susiaurėjimo, kuris gali sukelti širdies priepuolį.

👉🏻 TULŽIES AKMENŲ LIGA: Obuoliai turi tulžį skystinantį poveikį, todėl apsaugo nuo akmenų susidarymo. Tačiau tiems akmenims, kurie jau susiformavo, jie neturi jokios įtakos.

👉🏻 DIABETAS: diabetikams obuoliai tinka dėl 2 priežasčių:

– Fruktozė, kuri sudaro didžiausią obuoliuose esančių cukrų dalį, insulino, kad patektų į ląsteles, nereikalauja.

– Pektinas reguliuoja cukrų išlaisvinimą, todėl jie į kraują patenka lėtаi ir palaipsniui.

👉🏻 STOROSIOS ŽARNOS VĖŽYS: Japonijoje atlikti tyrimai parodė, kad obuoliuose esantis pektinas gali užkirsti kelią vėžinių navikų augimui storojoje žarnoje. Juos naudinga valgyti žmonėms, turintiems didelę storosios žarnos vėžio riziką, taip pat tiems, kuriems jau buvo diagnozuotas šios rūšies vėžys ir kurie yra gydomi, kad būtų išvengta atkryčių.

Obuoliuose esančios NAUDINGOS medžiagos:

▫ PEKTINAS žarnyne veikia kaip „šluota“ ir palengvina toksinų pasišalinimą su išmatomis.

▫ ORGANINĖS RŪGŠTYS (obuolių, citrinos, gintaro, pieno ir salicilo rūgštys) atnaujina žarnyno mikroflorą ir neleidžia žarnyne vykti fermentacijai.

▫ TANINAI turi priešuždegiminį poveikį.

▫ FLAVONOIDAI neleidžia oksiduotis mažo tankio cholesteroliui, todėl mažėja rizika cholesteroliui nusėsti ant arterijų sienelių.

▫ BORAS palengvina kalcio ir magnio įsisavinimą.

❗SVARBU atsiminti, kad viskas naudinga su saiku, mityba turi būti pilnavertė ir įvairi.

Būkite sveiki 🧡

Paruošta remiantis: Dr. Jorge D. Pamplona Roger knyga „Gydantis maistas“

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM