Ko mums trūksta miego ar tamsos

Tyrėjai stebėjo tris mažas neišsivysčiusias visuomenes, esančias ties pusiauju, dvi Afrikoje ir vieną Pietų Amerikoje. Jie nustatė, kad vidutinis laikas, kurį čia žmonės skiria miegui: 7 – 8,5 val. kiekvieną naktį. Tačiau esminis skirtumas – šiose visuomenėse žmonės daug daugiau laiko praleidžia tamsoje nei žmonės, gyvenantys civilizuotose šalyse.

‼ Nusileidus saulei ir sutemus organizme pradeda kilti melatonino lygis. Melatoninas padeda atsipalaiduoti ir užmigti. O šviesa malšina melatonino gamybą.

👉🏻 Neišsivysčiusiose visuomenėse tamsoje žmonės praleidžia pakankamai ilgą laiką. Kartais naudojama švelni malkų ar žvakės šviesa. O mes tamsoje būname dažniausiai tik tiek, kiek miegame. Iki pat užmigimo dažnas naudojamės ryškia šviesa ir įvairiausiais ekranais (televizoriaus, kompiuterio ar telefono).

Iki XX amžiaus pabaigos dauguma biologų miegą ignoravo, nes jį buvo sunku ištirti. O daugelis ambicingų žmonių manė, kad miegas – tai tuščias laiko švaistymas. Pastaraisiais metais šis požiūris kardinaliai pasikeitė. Dabar manoma, kad šiuolaikinis gyvenimas sukėlė nesveikus miego įpročius ir plačiai paplitusio miego trūkumo bei daugybės sveikatos sutrikimų problemas.

Ar galėtum bent 1 valandą iki miego praleisti be ekrano, švelnioje šviesoje, ramiame bendravime? PABANDOM! 👍🏻🌙✨

Paruošta pagal 👉🏻 ČIA.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM