Šį kartą apie mūsų brangiausią, jautriausią ir maloniausią sritį – MITYBĄ

🔸 Pirminę žmogaus mitybą sudarė vaisiai, daržovės, grūdinės kultūros ir riešutai. Po tvano racioną papildė mėsa. Moksliniai tyrimai patvirtino, kad pirminė dieta išlieka sveikiausia. Naudojant natūralius, nerafinuotus ir be maistinių priedų produktus galima išvengti daugybės ligų ir net sustabdyti jų vystymąsi.

🔸 Valgykite su malonumu. Maistas turi būti skanus ir patrauklus. Į paros racioną reikia įtraukti įvairius produktus. Valgydami tinkamais kiekiais įvairius produktus, mes galime būti tikri, kad mūsų organizmas gauna visas maistingąsias medžiagas, būtinas sveikatai.

🔸 Baltymų yra daugelyje produktų. Mėsa nėra vienintelis baltymų šaltinis. Žirniai ir pupelės yra puikiausias baltymų šaltinis, ypatingai derinyje su neperdirbtom grūdinėm kultūrom, tokiomis kaip rudieji ryžiai, kviečiai, avižos, kukurūzai. Riešutai taip pat turtingi baltymais, bet juos reikia naudoti saikingai dėl didelio riebalų kiekio. Net daržovės, tokios kaip kopūstai ir bulvės turi baltymų ir tuo pačiu turtingi vitaminais ir mineralais. Yra daugybė mitų apie baltymų poreikį organizmui. Vienok, dauguma žmonių naudoja daug daugiau baltymų, nei būtina. O tai gali perkrauti inkstus ir juos susargdinti.

🔸 Angliavandeniai – svarbus maistinis energijos šaltinis. Jie yra paprasti ir sudėtiniai. Paprastų naudojimą, tokių kaip cukrus, kuris yra daugumoje saldžių patiekalų, saldainiuose, saldžiuose gėrimuose ir saldžiuose dribsniuose, geriau riboti. Sudėtingi angliavandeniai mūsų organizmui yra žymiai naudingesnis. Jų šaltinis – bulvės, rudieji ryžiai, grikiai, duona iš pilno grūdo kviečių, kruopos iš neperdirbtų grūdinių kultūrų ir kt.

🔸 Apribokite RIEBALŲ kiekį savo racione. Lašiniai, taukai, sviestas, žuvis, mėsa, paukštiena, margarinas, keptas maistas, majonezas ir sūris turi kenksmingus sočiuosius riebalus. Naudingesni augaliniai riebalai. Pieno produktus, jeigu naudojate, išsirinkite nuriebintus (liesesnius).

🔸 LĄSTELIENA veikia kaip šluotelė, apvalydama virškinamąjį traktą, užtikrindama gerą veiklą. Ląsteliena turtingi šviežūs vaisiai, daržovės, riešutai, natūralios grūdinės kultūros. Mėsos, pieno ir rafinuoti produktai neturi ląstelienos, jie sukelia užkietėjimus virškinamajame trakte ir įvairius susirgimus.

🔸 Natris (DRUSKA) įvairių druskų pavidalu slepiasi mėsos produktuose, sūdytuose produktuose, konservuose, konditeriniuose gaminiuose pridedent valgomosios sodos arba kepimo miltelių ir netgi sausuose pusryčiuose. Natris didina kraujo spaudimą ir skatina širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi. Būkite atsargūs su natriu ir ribokite jo naudojimą savo racione.

🔸 KĄ MAN VALGYTI? Subalansuota augalinė mityba – geriausias pasirinkimas. Kasdien mėgaukitės daržovėmis ir vaisiais. Naudokite pilno grūdo produktus, kuriuose yra ląsteliena ir visi vitaminai bei mineralai, kurie prarandami rafinavimo procese. Jie taip pat apsaugo nuo persivalgymo ir nutukimo, todėl kad greičiau atsiranda sotumo jausmas. Nepamirškite įtraukti į racioną pupeles ir riešutus.

🔸PUSRYČIAI – svarbiausias valgio metas dienos bėgyje. Jie turėtų būti sočiausi. Rinkitės produktus su dideliu baltymų kiekiu ir sudėtingais angliavandeniais. Nepamirškite vaisių. Pietus pavalgykite gerus, o vakarienė tebus lengva. Taip gausite energijos visai dienai ir naktį gerai pailsėsite.

🔷 Kad jūsų organizmas būtų sveikas ir energingas, maitinkitės gerais ir įvairiais produktais kuo natūralesniais, ir saikingai.

GERO JUMS APETITO!

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM