Kvėpavimo takų infekcijos – pagalba natūraliomis priemonėmis

Ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos (ŪVKTI) labiausiai paplitusios infekcinės ligos pasaulyje. Lietuvoje kasmet užregistruojama apie 500 tūkst. susirgimų šiomis infekcijomis. Dažniausiai pasitaikantys ŪVKTI pasireiškimai tai nosies užgulimas, gerklės skausmas, užkimęs balsas ir kosulys. Dažnai pasireiškia bendras negalavimas ir sumažėjęs darbingumas. Daugelis žmonių nekreipia dėmesio į šiuos simptomus ir toliau gyvena įprastai. Tačiau kartais infekcija vystosi greitai, o tai sukelia rimtų pasekmių. Kaip elgtis ligos metu ir padėti savo organizmui sveikstant?

👉🏻1 . Atkreipkite dėmesį į MITYBĄ.

Ligos laikotarpiu sumažinkite savo maisto kaloringumą, valgykite mažiau nei įprastai. Venkite cukraus, medaus, saldžių kepinių. Į savo racioną įtraukite maisto produktus, kuriuose gausu vitamino C: aronijas, serbentus, kivius, apelsinus, braškes, spanguoles, citrinas, žalias lapines daržoves. Moksliniai tyrimai rodo, kad nors vitamino C vartojimas neapsaugo nuo ŪVKT infekcijų, tačiau pagreitina sveikimo procesą. Valgykite pakankamai svogūnų ir česnakų; juose yra fitoncidų – biologiškai aktyvių medžiagų, kurios naikina mikroorganizmus.

👉🏻2. Per dieną IŠGERKITE 2-3 litrus šilto skysčio: spanguolių gėrimo, erškėtuogių užpilo, vandens su citrinos sultimis, liepžiedžių arbatos. Net ir sergant lengva virusine infekcija venkite fizinės veiklos, išskyrus saikingą vaikščiojimą. Priešingu atveju galimos širdies ir kraujagyslių sistemos komplikacijos. Suteikite savo organizmui pakankamai poilsio ir ramybės.

👉🏻3. Esant kūno temperatūrai iki 38 °C, pasidarykite karštą VONIĄ KOJOMS:

– Vandens temperatūra 40-44 °C

– Trukmė 20-40 minučių (iki gausaus prakaitavimo).

Sėdėdami ant kėdės ir iki kaklo apsivynioję paklode ir atklode, įmerkite kojas į vonelę aukštesniais kraštais (ar kibirą) su karštu vandeniu. Paklodė su antklode turi supti ir indą su karštu vandeniu, kad išsaugotume šilumą. Vandeniui atvėstant, papildykite karšto vandens. Nepamirškite tuo pačiu vėsinti galvą šaltu gelio paketu ar drėgnu rankšluosčiu. Šildykitės, kol gausiai išprakaituosite, tada nusiprauskite po šiltu dušu arba ištrinkite kūną drėgnu šiltu rankšluosčiu. Po to būtinai pailsėkite 30 – 40 minučių.

👉🏻4. Gerkite IMBIERO ARBATĄ, ji turi priešuždegiminių ir karščiavimą mažinančių savybių. Receptas: 1/4-1/2 šaukštelio džiovinto imbiero miltelių užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite 30 min. Galite naudoti ir šviežią imbiero šaknį: 1-2 gabaliukus 1 cm storio. Šiltą arbatą reikia gerti 2-3 kartus per dieną. Žmonėms, kenčiantiems nuo skrandžio opų ar gastrito, paūmėjimo metu imbiero arbata nerekomenduojama.

👉🏻5. Paruoškite vieną iš ŽOLELIŲ ARBATŲ:

▫ Rinkinys Nr. 1:

1 valg. š. džiovintų aviečių uogų (arba šaldytų) +

1 valg .š. šeivamedžio žiedų +

1 valg .š. raudonėlio žolelių +

1 arb. š. ramunėlių žiedų.

Užpilkite žoleles 0,5 litro karšto vandens.

▫ Rinkinys Nr. 2:

1 valg. š. jonažolių žolės +

1 arb. š. anyžių vaisių +

1 valg. š. gysločio lapų +

1 arb. čiobrelių.

Užpilkite žoleles 0,5 litro karšto vandens.

🧡 Naudokite šiuos paprastus receptus ir būkite sveiki. Jei lauke drėgna, apsirenkite šilčiau, kad neperšaltumėte. Kai mūsų kūnas yra gerai sušilęs, tai padeda imuninei sistemai kovoti su infekcija. Tačiau ne mažiau svarbu, kad mūsų širdis sušildytų Dieviškosios meilės žodžiai. Pajuskite, kokie gražūs, šilumos pripildyti Šventojo Rašto žodžiai: „Iš tolo man pasirodė Viešpats, sakydamas: „Aš amžina meile tave pamilau, todėl esu tau ištikimas.“ (Jeremijo 31:3) Tegul šis pažadas padeda mums kovoti ne tik su žinomais virusais, bet ir su klastingu nuodėmės virusu.

☀️ Linkiu Jums sveikatos.

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM