Mažakraujystės gydymas

Mažakraujystė, arba anemija, yra gana dažna patologinė būklė, nors kartais žmogus gali ir nenutuokti, kodėl jam vaikštant atsiranda silpnumas, greitas nuovargis, dusulys. Tai įprasti nusiskundimai sergant anemija. Jei liga progresuoja, atsiranda galvos svaigimas, fizinio krūvio metu jaučiamas skausmas širdies srityje. Oda tampa blyški ir sausa, ant nagų atsiranda balkšvų dėmių, jie sluoksniuojasi ir lūžinėja, intensyviai slenka plaukai.

👉🏻Dėl per mažo raudonųjų kraujo kūnelių – eritrocitų ir/ar hemoglobino kiekio pablogėja deguonies pristatymas į audinius, ir kyla audinių hipoksija.

Pastebėjus anemijos apraiškas, būtina kreiptis į gydytoją ir išsitirti kraują. Mažakraujystės priežastys gali būti įvairios. Siekiant identifikuoti anemijos priežastis atliekami geležies, feritino, vitamino B12, folinės rūgšties tyrimai, bei lėtinių ligų ar slapto kraujavimo galimybės nustatymas.

👉🏻Geležies stokos anemija – tai dažniausiai pasitaikanti mažakraujystės forma. Pagrindinė to priežastis – nepakankamas geležies gavimas ar jos pasisavinimas organizme.

Toliau pateiktos👇🏻 REKOMENDACIJOS padės atkurti kraujodarą:

✔ Į savo racioną įtraukite geležies turinčius maisto produktus: avižinius dribsnius, grikius, pupeles, sojų pupeles, riešutus, juoduosius serbentus, vynuoges, slyvas, agrastus, granatus, žemuoges ir braškes.

✔ Salotoms naudokite įvairius žalumynus. Ypač naudinga dilgėlė, kurioje yra visavertis mineralų ir vitaminų kompleksas, būtinas kraujodarai.

✔ Turtingiausias geležies šaltinis yra melasa – šalutinis cukraus gamybos produktas, kuriame taip pat yra daug magnio.

✔ Kadangi geležis geriau pasisavinama su rūgštimis, bus labai naudingos visos uogos, vaisiai, ypač citrusiniai. Gerkite obuolių, vynuogių ir granatų sultis. Askorbo rūgštis (vitaminas C) būtina geležies pasisavinimui.

✔ Labai pasiteisinęs MIŠINYS: vienodais kiekiais paimkite citriną, džiovintus abrikosus, graikinius riešutus (prieš tai išmirkykite), tamsias razinas, slyvas, susmulkinkite, ir užpilkite medumi. 1 litrui susmulkinto mišinio reikės 200 g medaus. Suvalgykite 2 valg. š. šio mišinio kasdien prieš pat valgį. Jei netoleruojate graikinių riešutų arba paįvairinimui, galima naudoti lazdyno riešutus.

⛔️ Negerkite juodosios arbatos ir kavos, juose yra taninų, kurie suriša naudingus mikroelementus, įskaitant geležį, neleidžia jiems pasisavinti žarnyne. Ribokite pieno produktų vartojimą, nes juose esantis kalcis gali surišti geležį ir pašalinti ją iš organizmo. Geležies pasisavinimą slopina ir alkoholis bei riebus maistas. Geležies atsargos gali išsekti ir dėl ilgalaikio streso, kurio metu organizmas geležies sunaudoja daugiau nei įprastai.

✔ Naudokite šiuos augalinius preparatus:

▫ Rinkinys Nr. 1:

1 valg. š. dilgėlių lapų + 2 valg. š. serbentų lapų + 1 valg. š. lakišiaus žolės.

▫ Rinkinys Nr. 2:

1 valg. š. žemuogių šaknų ir lapų + 1 valg. š. širdažolės + 1 valg. š. kraujažolės.

Rinkinys užplikomas 0,5 litro vandens. Gerti 20-30 minučių prieš valgį, kursas – vienas mėnuo.

▫ Taip pat galite pasigaminti užpilą termose arba vandens vonelėje iš erškėtuogių, šermukšnių ir aronijų: po 1 valg. š. kiekvienų uogų – 0,7 litro vandens. Užpilą naudokite 30-40 minučių prieš valgį 2-3 savaites.

Pasirūpinkite savo sveikata ir būkite sveiki 🧡

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM