Vanduo – būtinas žmogaus organizmui

▫️ Sveikas žmogus be vandens gali išgyventi nuo trijų iki penkių dienų. Nors žinomi reti atvejai, kai pavykdavo išsilaikyti nuo aštuonių iki dešimties dienų. Žinoma, kad suaugusio žmogaus kūne yra maždaug 65% vandens. Skirtinguose organizmo audiniuose vandens kiekis yra skirtingas. Turtingiausias vandeniu – akies stiklakūnis, kuriame vandens yra 99%, skurdžiausias – danties emalė, kurioje vandens tik 0,2%. Kraujyje – 93%, smegenyse – 85%. Kaulai, nors ir atrodo tankūs, turi 50% vandens. Vanduo turi unikalių tirpdančių savybių. Paimkite stiklinę, pripildytą beveik iki viršaus vandens, ir palaipsniui supilkite į ją 100 g cukraus. Vanduo iš stiklinės neišsilies. Dėl ypatingų tirpiklio savybių skysčio lygis beveik nepasikeis. Ši vandens savybė leidžia mūsų organizme atlikti sudėtingą medžiagų apykaitą, ištirpusias pernešti jas į įvairius organus ir audinius.

▫️ Norint išlaikyti gerą sveikatą, reikalingas tam tikras vandens balansas, kuris pasiekiamas pakankamai geriant ir pašalinant vandenį. Vos tik išgėrus gurkšnį skysčio, jis patenka į skrandį, vėliau į kraują, tačiau didžioji jo dalis pasisavinama žarnyne. Su kraujotaka vanduo (arba jau plazma) nešamas į visą organizmą begaline kraujagyslių sistemą, kurios ilgis apie 100 tūkstančių kilometrų. Paskutinė kraujagyslių sistemos dalis – kapiliarai, kurių sienelėse gausu mažų porų. Per jas vanduo patenka į tarpląstelinį skystį, po to į ląstelę. Išplovęs ir išvalęs ląsteles, jis vėl grįžta į tarpląstelinį skystį, o iš ten į kraują. Tоliau kraujas apvalomas tokiuose organuose, kaip kepenys ir inkstai. Tada per žarnyną ir šlapimo takus organizmas pašalina vandenį su medžiagų apykaitos atliekomis. Dalis skysčiо lieka audiniuose ir išsiskiria skrandžio sulčių, seilių, ašarų, specialaus sąnarių tepalo, prakaito ir kt. pavidalu.

👉🏻 Norint palaikyti normalų vandens balansą, mums reikia 2-2,5 litro vandens per dieną. Dalį skysčio gauname su maistu, tačiau per dieną reikia išgerti 1,5-2,0 litrus gryno vandens. Tai geriau daryti 30 minučių prieš valgį ir dvi valandas po jo, tada nebus sutrikdytas normalus virškinimo procesas.

❗Mūsų gyvybei palaikyti suteikta nuostabi Dievo dovana. Tačiau yra ir gyvasis vanduo, kurio reikia kiekvienam žmogui. Ketvirtajame Evangelijos pagal Joną skyriuje pasakojama, kaip moteris iš Samarijos atėjo prie šulinio semti vandens. Ten ji sutiko Jėzų, kuris, prašydamas paprasto vandens, pasiūlė jai gyvojo vandens. Kas yra šis gyvasis vanduo? Gyvas vanduo – tai Jėzaus mokymas, Jo Žodis. Šventasis Raštas atskleidžia Tą, kuris yra gyvojo vandens Šaltinis, Gelbėtoją Jėzų Kristų. Jo Žodis turi gyvybę teikiančią galią. Jis numalšins dvasinį troškulį, suteiks jėgų, apvalys širdį ir mintis, suteiks naujos gyvybės. Skaitydami Bibliją ir priimdami tai, kas joje parašyta, geriame gyvąjį vandenį. Psalmininkas Dovydas užrašė žodžius, kylančius iš jo širdies gelmių: „Kaip elnė ilgisi tekančio vandens, taip aš ilgiuosi tavęs, Dieve.” (Psalmė 42:2). Jo siela, širdis, visa esybė siekė Dievo – gyvybės, džiaugsmo, paguodos ir vilties Šaltinio. Jis troško atsigerti iš Gyvojo vandens šaltinio, kad atgaivintų širdį.

Šiandien turime nuostabią tyro vandens dovaną, bet dar vertingesnė dovana – gyvasis Šventojo Rašto vanduo. Kasdien svarbu gausiai gerti iš mums dovanotų šaltinių.

Būkite sveiki 🧡

“Kas duos jums atsigerti taurę vandens dėl to, kad priklausote Mesijui, – iš tiesų sakau jums, – tas nepraras savo užmokesčio.” (Morkaus 9:41)

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM