Pušies ŽIEDADULKĖS – puikiausia priemonė IMUNITETUI

✅ Vienas iš geriausių imunitetą stiprinančių vaistų – pušies žiedadulkės, kurias galima rinkti paskutinį pavasario mėnesį.

✅ Pušų žiedadulkės mažai alergiškas produktas, o jų makro ir mikroelementų sudėtis tokia unikali, kad sunku rasti kažką panašaus. Tai padeda sergant kvėpavimo takų ligomis, įskaitant tuberkuliozę.

KADA IR KAIP rinkti ŽIEDADULKES?

🔸Kada

Pas mus pušys paprastai žydi gegužės viduryje. Jos turi vyriškas ir moteriškas ypatybes. Kai kurios jų augina žvakeles-dulkines (vyriškus žiedus – strobilus), kurios subrendus atsiveria ir „dulka“. Žydėjimo laikotarpis yra 5-6 dienos. Vėjas ir lietus sutrumpina šį procesą. Būna, kad pietinėje medžio pusėje pušis jau „nudulkėjo“, bet šiaurinėje dar ne.

Svarbiausia – surinkimo laikas. Svarbi detalė: dulkinė neturėtų būti atsidariusi, ir nebūti šlapia. Kai suspausite ją pirštais, iš jos neturėtų varvėti. Tai labai lengva pamatyti. O jei dulkinės jau dulka, tai surinkti žiedadulkių neįmanoma. Kai vieną skini, suvirpa visa šakelė ir ima dulkėti. Todėl taip svarbu surinkti, kai dulkinė jau subrendo, bet dar nedulka. Dulkinių spalva gali būti geltona, žalsva, rausva.

🔸Džiovinimas ir laikymas

Surinkę, plonu sluoksniu paskleiskite dulkines ant tvirto popieriaus. Džiovinkite apie savaitę, kartkartėmis pamaišykite, kad apsiverstų. Džiūstant, dulkinės sunoksta ir atsiveria. Iš jų tiesiog pilasi žiedadulkės. Persijokite žiedadulkes per tinklelį, galite net keletą kartų. Nusijojus žiedadulkes liks tuščios dulkinės. Jas galite naudoti verdant arbatą. Gerai išdžiovinkite, kad neatsirastų kirminiukų. Žiedadulkes ir dulkines laikykite sausoje vietoje stikliniuose induose su uždarytais dangčiais maždaug 20 laipsnių temperatūroje. Visi mišiniai žiedadulkių pagrindu turėtų būti laikomi šaldytuve.

🔸Naudojimas

Jei žiedadulkių yra daug, jas naudojame taip: trečdalis arbatinio šaukštelio 2 kartus per dieną, kursas – 2 savaitės. Galima pakartoti po 2-3 mėnesių. Jei žiedadulkių mažai, sumaišykite jas su medumi: 2 valgomieji šaukštai litrui medaus. Žiedadulkės yra tirpios vandenyje, todėl galima jas užsigerti vandeniu arba išmaišyti vandenyje.

🔸Pušų žiedadulkių vartojimo KONTRAINDIKACIJOS

Nors pušų žiedadulkės yra universali priemonė, vis dėlto yra tam tikrų kontraindikacijų. Svarbiausia kontraindikacija yra alergija spygliuočiams ir jų žiedadulkėms. Taip pat griežtai nerekomenduojama ilgą laiką be pertraukų naudoti pušų žiedadulkių pagrindu pagamintus preparatus. Tai gali išprovokuoti skrandžio uždegimą ir per didelį prisotinimą naudingais elementais. Be to, primename, kad pušies žiedadulkių negalima duoti vaikams iki 6 metų, taip pat moterims nėštumo ir žindymo laikotarpiu.

Produktą naudoti draudžiama, jei pasireiškia bet kuris iš šių simptomų:

👉🏻mažas kraujo krešėjimas;

👉🏻hipervitaminozė;

👉🏻ūminės virškinamojo trakto ligos;

👉🏻kepenų nepakankamumas.

✅ Gydomąsias pušų žiedadulkių savybes patvirtina ne tik liaudies, bet ir oficiali medicina. Taip pat galite rasti daugybę teigiamų atsiliepimų iš žmonių, kurie jau išbandė šį stebuklingą vaistą. Išbandykite ir jūs, svarbiausia, nepamirškite laikytis paprastų dozavimo taisyklių ir tinkamai laikyti žiedadulkes.

❗️Dievo vaistai yra paprasti, prieinami ir nemokami. Niekada nepamirškite apie tai ir būkite sveiki!

Šaltiniai:

https://8doktorov.ru/pylcza-sosny-dlya-immuniteta/

https://flowers.ua/…/sosnovaya-pyltsa-primenenie-polza…

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM