Atpalaiduojanti raudonųjų lęšių sriuba (su mėtomis)

Raudonieji lęšiai greitai išverda, šviesios spalvos ir švelnios tekstūros, todėl ypač mėgiami gaminant sriubas. O raudonųjų lęšių sriubų variantų didelė įvairovė. Šį kartą siūlau pagaminti su šviežių mėtų lapeliais. Mėtos suteiks malonų aromatą ir naują skonį, padės nusiraminti ir atsipalaiduoti.

REIKĖS:

▫️Raudonųjų lęšių – apie pusė stikl.

▫️Morkos – 1 vnt.

▫️Svogūno – 1 vnt.

▫️Saliero stiebų – 1 ar 2 stiebus

▫️Pomidoro

▫️Bulvės – 1 – 2 vidutinių (galima keisti moliūgu)

▫️Šviežių mėtų (kelių šakelių)

▫️Citrinos sulčių – truputį arba natūralaus jogurto (pagal skonį)

▫️Druskos

▫️Vandens – apie 2 stikl.

✔️Lęšius galima iš anksto pamirkti ir net padaiginti (jei lęšiai neskaldyti). Mirkymas ir daiginimas palengvina bei padidina maistinių medžiagų įsisavinimą.

👉🏻Keptuvėje arba tame pačiame puode, kuriame virsite sriubą, su trupučiu aliejaus, vandens ir druskos patroškinkite supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Pridėkite supjautytą saliero kotą ir pomidorą, ir dar šiek tiek patroškinkite.

👉🏻Troškintas daržoves, kubeliais supjaustytas bulves ir lęšius sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu (apie 2 stikl.) ir virkite apie 5 minutes. Nepervirkite, tegul bulvės lieka šiek tiek traškios.

👉🏻Pabaigoje pagal skonį sriubą pasūdykite ir dar į verdančią įdėkite nuplautus, supjaustytus mėtų lapelius, išjunkite ugnį ir palikite kelioms minutėms, kol mėtos atiduos savo aromatą ir skonį. Jei norite, kad sriuboje mėtų nesimatytų, dėkite visas šakeles ir prieš patiekdami sriubą, mėtas ištraukite.

👉🏻Patiekdami pagal skonį pagardinkite trupučiu citrinos sulčių arba natūraliu (nesaldintu) jogurtu (vietoj grietinės). Suraskite jūsų mėgiamą variantą.

✔️VARIANTAS: Jei mėgstate tyrsriubes, išvirtą sriubą galite sutrinti smulkintuvu. Tik tada padidės glikeminis indeksas: sutrinta sriuba greičiau susivirškins ir greičiau išalksite. Dar vienas niuansas – neliks ką kramtyti, o virškinimas prasideda burnoje, vilgant maistą seilėmis. Todėl valgykime iš lėto!!

Skanaus 🍲, būkite sveiki 🧡

O šiame VIDEO be kitų receptų gaminome du raudonųjų lęšių sriubos variantus.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM