Tuščios kalorijos

Per pranašą Izaiją Dievas užduoda klausimą:Cukrus 2

„Kodėl jūs leidžiate pinigus už tai, kas nėra maistas, ir dirbate už tai, kas jūsų nepatenkina? Klausykite manęs atidžiai ir valgykite tai, kas jūsų sielą atgaivins ir sustiprins.“ ( Izaijo 55:2 )

Rafinuoti produktai yra geriausias pavyzdys tuščio pinigų švaistymo tam, kas nėra tikras maistas, o tik tuščių kalorijų šaltinis. Cukrus tai švarus produktas, kuris susideda iš vienintelio angliavandenio – sacharozės. Jame nėra nei vieno vitamino, nei vienos mineralinės medžiagos. Nors jis palyginus lengvai suvirškinamas ir perdirbamas, tačiau šis procesas reikalauja daugybės vitaminų, mineralinių medžiagų, kas iššaukia maisto medžiagų deficitą, nes jos paimamos iš kitų produktų arba organizmo rezervų.

Duona iš baltų, rafinuotų miltų, šiuo atžvilgiu, ne ką geresnė. Rafinavimo (valymo) procesas pašalina iš kviečių nuo 50 iki 90 % visų maisto medžiagų, tame tarpe daugelį amino rūgščių (baltymų sudedamųjų dalių), daugumą vitaminų ir mineralinių medžiagų, o taip pat 75 % ląstelienos. JAV pagal įstatymą būtina „praturtinti“ baltus miltus. Į šį „praturtinimo“ procesą įeina grąžinimas dalies keturių iš dvidešimties maisto medžiagų, kurios buvo pašalintos rafinavimo metu. Dažniausiai tai geležis, ir trys B grupės vitaminai iš viso B grupės vitaminų komplekso. Kaip jūs pažiūrėtumėt į tokį pasiūlymą: atimti iš jūsų dvidešimt dolerių, o po to „praturtinti“ jus keturiais doleriais? „Praturtinti miltai“ iš tikrųjų yra nuskurdinti miltai.

Šaltinis:  Leidykla „Istočnik žizni”, U.Daisinger „Nebesnij obraz  žizni sevodnia“ 2003 m., 79 psl.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM