Neuroprotektoriai lėtina smegenų senėjimo procesą

Maistas, turintis neuroprotekcinių savybių lėtina smegenų senėjimo procesą.

Šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad neuroprotekcinių savybių turintys produktai padeda:

▫️ užkirsti kelią neurodegeneracinių ligų vystymuisi: Alzheimerio, Parkinsono, išsėtinės sklerozės – sukeliančių demenciją;

▫️ pagerinti intelektinę veiklą ir psichinį stabilumą;

▫️ sulėtinti smegenų senėjimą.

Žemiau išvardintų produktų poveikis buvo moksliškai įrodytas.

👉🏻ČESNAKAS

Tyrimai parodė, kad reguliarus česnako ekstrakto, kuris yra veiksmingesnis už žalią česnaką, vartojimas sumažina demencijos riziką ir sustabdo pažinimo ir intelekto silpnėjimą, atsirandantį su amžiumi.

Jei norite apsaugoti smegenis nuo senėjimo ir intelektą “formoje”, valgykite česnaką kiekvieną dieną žalią arba ekstrakto pavidalu.

👉🏻MĖLYNĖS

Jų mėlynai juoda spalva priklauso nuo didelės antocianinų, tam tikros rūšies flavonoidų, koncentracijos. Visi vaisiai ir uogos, kuriuose yra daug flavonoidų turi antioksidacinį ir neuroprotekcinį poveikį. Labiausiai ištirtos mėlynės. Jos geriausiai apsaugo neuronus.

Sauja mėlynių ar kitų ryškiaspalvių uogų (gervuogių, juodųjų serbentų, vyšnių, žemuogių, trešnių) gali turėti teigiamą poveikį smegenų sveikatai ir pagerinti intelektinius gebėjimus.

👉🏻SEZAMO sėklų aliejus

Sezamo sėklos – neuroprotektorius ir antioksidantas, o taip pat puikus geležies, kalcio ir kitų mineralų šaltinis. Sezamo aliejus pagreitina išemijos (nepakankamo aprūpinimo krauju) pažeistų smegenų sričių atstatymą. Sezamo sėklos ir aliejus naudingi tiems, kurie kenčia nuo blogos smegenų kraujotakos, dėl kurios paprastai pablogėja intelektas ir prarandama atmintis.

👉🏻GRANATŲ sultys

Granatas – galingas neuroprotektorius, galintis neutralizuoti laisvųjų radikalų veiklą. Granatų sultys ne tik saugo suaugusiųjų smegenis nuo su amžiumi susijusių pokyčių ir Alzheimerio ligos, bet kai jas geria nėščioji, saugo ir naujagimio smegenis. Viena stiklinė granatų sulčių per dieną sulėtins smegenų senėjimą ir sumažins riziką susirgti Alzheimerio liga.

👉🏻VYNUOGĖS su odele apsaugo neuronus nuo mirties dėl nepakankamos kraujotakos

Vynuogių, ypač raudonųjų ir tamsiųjų veilsių, sėklose didelė antioksidacinių medžiagų koncentracija. Vynuogių sėklų ekstrakto poveikį neuronams mokslininkai vadina antioksidaciniu atjauninimu. Kasdieniniam vartojimui pakanka 50 – 200 mg tabletėmis ar lašeliais.

👉🏻GINKGO BILOBA (ginkmedžio) lapų ekstraktas gali pagerinti kraujotaką ir prisidėti prie visaverčio smegenų veikimo. Jis ne tik padeda įveikti smegenų pažeidimo padarinius, bet ir turi apsauginį poveikį.

👉🏻ŠPINATAI ir SPIRULINA

Tyrimai parodė, kad šios priemonės, kaip ir mėlynės, gerina pažeistų smegenų sričių atsatymą.

👉🏻Pilno grūdo RYŽIAI, KVIEČIAI, AVIŽOS ir MIEŽIAI

Jų sėlenose yra daug tokotrienolio (tam tikros E vitamino rūšies). Tai galingas antioksidantas ir neuroprotektorius.

👉🏻SOJOJE yra izoflavonų. Žmonės, vartojantys daug izoflavonų turintį maistą (tofu ir netekstūruotus sojos baltymus) lengviau išgyvena nepakankamą smegenų aprūpinimą krauju.

🧡 Naudokitės Dievo dovanomis iš gamtos ir būkite sveiki!!

Šaltinis: Dr. Jorge D. Pamplona Roger knyga „Sveikas kūnas“

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/nejroprotektory-zamedlyayut…/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM