6 paskaitos „Kaip gi gyvybės šaltinis“ – APIBENDRINIMAS

Pradėsime tyrinėti kraujagyslių užsikimšimo problemą.


▫️Jau daug metų Lietuvoje virš 50% visų mirčių įvyksta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Dar apie 20% nuo onkologinių ligų. Kartu tai virš 70% visų mirčių. Daugumos mirčių nuo širdies ir kraujagyslių ligų galima išvengti, taip pat didžiosios dalies mirčių dėl onkologinių susirgimų.


▫️Pagrindinė visų širdies ir kraujagyslių ligų priežastis, tai procesas, kuris vadinasi – aterosklerozė. Jis prasideda dar vaikystėje ir tęsiasi visą mūsų gyvenimą.


▫️Pagrindinė problemų, dėl kurių šiandien miršta žmonės, priežastis – ne maisto trūkumas, atvirkščiai, mūsų gyvenimas tapo per daug geras: per daug maisto, per daug gėrimo, rūkymas, nejudrus gyvenimo būdas. Turime viską, kad nejudėtume.


▫️Dažniausiai būna problemos ne su pačia širdim, o su kraujagyslių sistema, per kurią kraujas patenka į širdį. Nes širdies raumeniui taip pat reikia kraujo, kaip ir bet kokiai kitai mūsų kūno daliai.


▫️Pažeidžiamiausia vieta mūsų arterijose – plonytė vidinė danga, vadinamas endoteliu. Jo darbo sutrikimas yra pusės visų pasaulio mirčių priežastis. Erdvė tarp endotelio ir kraujagyslių raumeninio sluoksnio, vadinasi intima. Ji taip vadinasi ne atsitiktinai, čia niekas neturi patekti. Bet kai endotelio funkcija dėl įvairių priežasčių yra pažeista, į vidų patenka tai, ko normaliai čia neturi būti. Tada prasideda problemos.


▫️Mūsų organizme molekulės, kurios krauju perneša riebalus ir cholesterolį, gali pasižeisti, tada jos pažeidžia ir endotelį. Patekusios į kraujagyslės vidų, tarp endotelio ir raumeninio sluoksnio, jos pradeda uždegimo procesą. Tuomet į šią vietą ateina ląstelės, vadinamos monocitais, kurios kaip valytojai surenka mūsų kūne visas šiukšles. Monocitai kaupia juos savyje, suvalgo jų tiek, kiek gali, labai padidėja ir sprogsta. Organizmas jį „užtaiso“, sukurdamas tankią kapsulę. Bet, jei uždegiminis procesas tęsiasi, ši kapsulė gali pratrūkti, ir arterijos “pūlinio” turinys patenka į kraują. Tuomet suveikia gynybinė kraujo sistema. Jei kraujyje netikėtai atsiranda svetimkūniai, organizmas tai priima – kaip kraujagyslės pažeidimą, per kurį kažkas pateko į kraują. Reikia sukurti trombą, kad žmogus nemirtų nuo nukraujavimo. Todėl tas “pūlinys”, patekdamas į kraujotaką, suaktyvina krešėjimo sistemą ir susidaro trombas – žudikas, blokuojantis kraujagyslės spindį, kuris ir taip susiaurėjęs dėl plokštelės. Trombas visiškai užkemša kraujotaką, ir raumuo, kurį maitino ši kraujagyslė, tuoj pat miršta. Jeigu kraujagyslė eina link širdies, deguonies trūkumas sukelia širdies raumens mirtį – miokardo infarktas. Jeigu užsikimšusi kraujagyslė smegenyse – insultas.


▫️Pavyzdžiui, jūs skubate, kylate laiptais ir jūsų širdis pradeda smarkiai plakti, pajuntate spaudžiantį, gniaužiantį skausmą širdyje, kuris priverčia sustoti. Kas vyksta? Arterijos susiaurėjusios, širdis dirba dideliu krūviu, jai trūksta kraujo. Kai raumeniui trūksta kraujo, jis skauda. Šis skausmas – pagalbos šauksmas – sustok! Leisk man atsikvėpti, duok man daugiau kraujo! Širdis perspėja mus dėl problemos, kurią turime spręsti.


▫️1950 metais Korėjos karo metu, kuriame dalyvavo JAV, darydami skrodimus aptiko, kad visi amerikiečių kareiviai, kurie buvo vidutiniškai 22 metų amžiaus, jau turėjo kraujagyslėse aterosklerozines plokštelės. Tuo pačiu metu korėjiečių kareiviai, kurie buvo vyresnio amžiaus, turėjo švarias kraujagysles. Tuomet pirmą kartą mokslininkai aiškiai suvokė, kad tikroji priežastis yra žmogaus gyvenimo būdas. Šiandien Pietų Korėjoje tokia pat mirtingumo statistika, kaip ir JAV. Nes korėjiečiai šiandien gyvena tai pat, kaip ir amerikiečiai. Tai ne amžiaus, o mūsų gyvenimo būdo liga.


▪️ Turite žinoti:

👉🏻Žmogus gali neturėti jokių nusiskundimų, jokių požymių, kol kraujagyslės spindis susiaurėja iki 70-80-90%.

👉🏻40% atvejų pirmasis infarkto požymis – netikėta mirtis.


▫️Šventasis Raštas sako, kad KŪNO GYVYBĖ YRA KRAUJYJE. Mes tobulai, nuostabiai sukurti. Mūsų organizmas – tai inžinerinės minties stebuklas. Jeigu pasirūpinsite kraujotakos sitema, tai būkite tikri, kad organizmas padarys viską, kas nuo jo priklauso, kad viskas dirbtų idealiai, be sutrikimų. Turime pagarbiai, mandagiai elgtis su savo kūnu. Supraskime – tai, ką įdedame į vidų, į burną, pateks į mūsų kraujagysles.


▫️Aterosklerozė ne tik širdies priepuolio ir infarkto arba insulto pagrindinė priežastis. Pavyzdžiui, tai gali būti:

👉🏻nuolatos pakilęs kraujo spaudimas;

👉🏻klausos ar regėjimo praradimas;

👉🏻senatvinė silpnaprotystė;

👉🏻kojų kraujotakos sutrikimai, pasireiškiantys protarpiniu šlubavimu, ar net gangrena;

👉🏻impotencija;

👉🏻osteochondrozė.

▫️Viena iš priežasčių, dėl kurių išsivysto osteochondrozė, maistingųjų medžiagų patekimo į tarpslankstelinius diskus sutrikimas. Progresuojant ateroskleroziniam procesui, pirmiausia pažeidžiama aortos užpakalinė sienelė pilvo srityje, ten kur išeina arterijos, aprūpinančios juosmeninius slankstelius. Ar reikia stebėtis, kad nugaros skausmai dažniausiai atsiranda šioje vietoje? Čia vyksta degeneracinis procesas, nes trūksta kraujo.


▫️Aterosklerozės problemos sprendimas – tai stuburo atstatymo programos sudedamoji dalis. Kad atstatytume maistingųjų medžiagų patekimą į tarpslankstelinius diskus, turime išvalyti savo kraujagysles. Jūsų arterijas galima išvalyti, išgydyti – reikia pakeisti gyvenimo būdą.


⁉️Kiek daug jūs pasiruošę atiduoti, kad pasiektumėte šią pergalę? Ar vertas jūsų dabartinis gyvenimo būdas to, kad dėl jo numirtumėte?


✔️Sekantį kartą mes pratęsime atsakymus į klausimus.


(Gydytojas chirurgas sveikos gyvensenos specialistas Aleksej Jagello)

Noriu palinkėti jums geros sveikatos. Naudokitės gauta informacija savo labui 🙂.

Pilną vaizdinę informaciją rasite video paskaitoje ČIA

Penktąją paskaitą „Stuburo atstatymo programa” (iš serijos Sveikas STUBURAS) rasite 👉🏻 ČIA

Ketvirtąją paskaitą „Surakino nugarą“ (iš serijos Sveikas STUBURAS) rasite 👉🏻 ČIA.

Trečiąją paskaitą „Kam žmogui raumenys“ (iš serijos Sveikas STUBURAS) rasite 👉🏻 ČIA.

Antrąją paskaitą „Karališka laikysena“ (iš serijos Sveikas STUBURAS) rasite 👉🏻 ČIA.

Pirmąją paskaitą „Gyvybės ašis – stuburo sandara“ (iš serijos Sveikas STUBURAS) rasite 👉🏻 ČIA.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM