Tęsinys- 3 paskaitos „Kam žmogui raumenys” – APIBENDRINIMAS – 2 dalis

🔸Fiziniai pratimai daro įtaką ne tik mūsų stuburo darbui ir raumenims, bet ir galvos SMEGENŲ darbui. Kiekvieną kartą, kai turi susitraukti tam tikras raumuo, veikia tam tikros nervinės ląstelės, esančios mūsų smegenyse. O kai žmogus visą laiką užsiima protine veikla, kraujas suteka į tas zonas, kurios užsiėmusios šia veikla, ir užsistovi. O ten, kur yra kraujo užsistovėjimas, atsiranda sąlygos ląstelėms žūti. Bet jeigu žmogus DERINA protinę ir fizinę veiklą, judėjimas suaktyvina kitas smegenų dalis. Tada vyksta kraujo perskirstymas ir užsistovėjimo reiškiniai nyksta.

🔸Mitochondrijos – tai mūsų ląstelių jėgainės, kurios iš mūsų suvalgyto maisto gamina elektros srovę. Jos dėka organizme viskas dirba: kiekviena cheminė reakcija, kiekvienas raumenų susitraukimas ir t.t. Mitochondrijos ima kurą ir sudegina jį deguonies dėka. Todėl mūsų organizmas per parą sunaudoja apie 400 litrų DEGUONIES! Bet jeigu ląstelėms deguonies trūksta, jos dūsta ir žūva. Koks deguonis svarbus! Ko reikia, kad mūsų ląstelės jį gautų? Tai priklauso nuo to, ar TEISINGAI kvėpuojame. Kai įkvepiame pečiais, atsiveria tik viršutinė mūsų plaučių dalis, tik 5-10%. Kvėpuojant teisingai turi “dalyvauti pilvas”. Kai įjungiame diafragmą, ji susitraukia ir padidina pilvo organų spaudimą, o priekinė pilvo sienelė truputį išsikiša.

✅ NAMŲ UŽDUOTIS:
Vakare, kai gulsitės į lovą, pasiimkite su savimi kokią nors storą knygą. Atsigulkite ant nugaros ir pasidėkite knygą ant PILVO. Ir pradėkite kvėpuoti taip, kad knyga su kiekvienu įkvėpimu pasikeltų ir su kiekvienu iškvėpimu nusileistų. Taip kvėpuokite iki tol, kol nepradės skaudėti šie raumenys, ir nepajėgsite ilgiau to daryti. Pasimankštinkite taip kiekvieną vakarą.

🔸Mūsų ląstelių mitochondrijų viduje yra GENERATORIAI. Ten viskas kaip tikrame generatoriuje: yra rotorius, statorius, alkūninis velenas – viskas, ko reikia, kad generuotųsi energija. Maistas, kurį jūs suvalgote, sudega ir išsiskiria energija. Kaupiasi protonai ir pradeda sukti šį mechanizmą. Jiems besisukant kraunamos mūsų baterijos (ATP). Pakraunamos kaip akumuliatorius. Tai vyksta nuolat. Įprastai elektros variklių apsukų skaičius iki 6000 per minutę, o jų mažiausias apsukų skaičius – 39 000 aps/min. Geriausių žmonių sukurtų generatorių naudingumo koeficientas apie 20 – 40%, o esančių mūsų ląstelės – apie 100%! Tarp kitko, dirbti jie gali, jei ši konstrukcija pilnai sukomplektuota, ir be jos nebus gaminama energija. Kai tik generatoriai nustoja suktis, mūsų ląstelės tuoj pat miršta, gyvenimas nutrūksta. Jie turi suktis pastoviai. Vien šio fakto užtenka, kad suprastume, jog evoliucija iš principo NEĮMANOMA. Visa ši konstrukcija turėjo atsirasti iškart, nes be jos nagali egzistuoti nė viena gyva ląstelė. Dievas, Kuris tai sukūrė mumyse, genealesnis už visus pasaulio geriausius fizikus kartu paėmus.

🔸Per KAPILIARUS, smulkiausias mūsų kraujagysles, raudonieji kraujo kūneliai atneša ląstelėms deguonį. Kas vyksta su šiais kapiliarais, jei nesimankštiname? Jie užsidaro ir deguonis NEPATENKA į raumenis, negaminama energija ir mes jaučiate silpnumą. Tada gulamės pailsėti, o reikėtų reguliariai mankštintis. Jei laiku atliekame fizinius pratimus, judame, vystome kapiliarų tinklą visame kūne. Jausimės energingi.

🔸Yra ypatinga fizinių pratimų rūšis – TEMPIMO pratimai. Kai ištempiate raumenį, atsiranda skausmas. Tempimo metu pagreitėja kraujotaka, su krauju pernešamas deguonis, juo pamaitinami raumenys. Daugiau kraujo – raumuo NEBESKAUDA.

🔸Visi gyvūnai po nejudrumo būsenos iš pradžių PASIRĄŽO, ir tik po to pradeda judėti. Kodėl mes to nedarome? Vaikai pabudę pirmiausia pasiražo. O ką mes darome? Pabudome ir bėgame. Mes juk turime “mažai” laiko, skubame – darbas, reikalai. Ražytis – labai svarbu.

✅ Vaistai, kuriuos skiria gydytojai, gali kuriam laikui nuimti skausmą. Bet jie negali sukurti kapiliarų, negali sukurti mitochondrijų, – tai gali padaryti tik fiziniai pratimai. Na kaip, ar įtikinome jus, kad mankšta būtina? Kas ŠIANDIEN apsispręs – mankštintis KASDIEN?!

(Gydytojas chirurgas sveikos gyvensenos specialistas Aleksej Jagello)

Norime palinkėti jums geros sveikatos. Naudokitės gauta informacija savo labui 🙂.

Paskaitos apibendrinimo 1 dalį rasite ČIA.

Video paskaitą „3. Kam žmogui raumenys“ (Sveikas STUBURAS) rasite ČIA

Antrąją paskaitą „Karališka laikysena“ (iš serijos Sveikas STUBURAS) rasite ČIA.

Pirmąją paskaitą „Gyvybės ašis – stuburo sandara” (iš serijos Sveikas STUBURAS) rasite ČIA.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM