RAKTAS ATMINTIES PAGERINIMUI

✅ Vienas iš aštuonių gamtinių gydytojų – FIZINIS AKTYVUMAS. Nauji tyrinėjimai teigia, kad bėgimas pagerina atmintį.

✔️ Bene geriausią bėgimo patirties aprašymą pateikia ilgų distancijų bėgikas Monte Davis: „Sudėtinga bėgti ir tuo pačiu gailėti savęs. Be to, kiekvienas ilgas bėgimas lydimas valandų aiškaus mąstymo. Bėgimas išsklaido niūrias mintis, padeda priimti svarbius sprendimus ir išsivaduoti iš savigailos. Po gero bėgimo jautiesi visiškai nauju žmogumi”. Tam tikru mastu šį apibūdinimą galima suprasti pažodžiui.

✔️ Po beveik tris dešimtmečius trukusių tyrimų neurobiologai galėjo patvirtinti ryšį tarp AEROBINIŲ PRATIMŲ ir po jų atsirandančio AIŠKAUS MĄSTYMO.

✔️ Visai neseniai buvo manoma, kad suaugusio žmogaus smegenyse neuronų skaičius nedidėja. Bet, tai, laimei, pasirodė paklydimu. Tyrimai parodė, kad nauji neuronai gali formuotis visą gyvenimą. Labiausiai prie to prisideda aerobinės treniruotės.

✔️ Dar labiau stebina tai, kad hipokampe – smegenų dalyje, atsakingoje už mokymąsi ir atmintį, susidaro naujos ląstelės. Tai bent jau paaiškina, kodėl daugelis mokslininkų jau nustatė ryšį tarp aerobinių pratimų ir pagerėjusios atminties.

✔️ Kiti smegenų pokyčiai, bėgimo dėka, buvo pastebėti kaktinėje smegenų dalyje. Aktyvumas šioje srityje padidėja tiems, kurie reguliariai bėgioja ilgą laiką. Daugybė aiškaus mąstymo aspektų yra susiję su kaktine skiltimi: planavimas, koncentratacija, tikslų nustatymas ir laiko valdymas.

👉🏻 Ši sritis taip pat susijusi su emocijų valdymu. Bėgimas gali padėti geriau kontroliuoti emocijas ir greičiau įveikti negatyvias mintis.

👉🏻 Be to, bėgiodami gauname dar dviejų nemokamų gydytojų pagalbą: gryną orą ir saulės šviesą.

Šaltinis: https://8doktorov.ru/klyuch-k-uluchsheniyu-pamyati/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM