PASITIKĖJIMAS suteikiantis RAMYBĘ ir PILNATVĘ

🔸 Šiandien labiau nei bet kada žmonės turi galimybę padaryti savo gyvenimą komfortišku ir patogiu. Bet tai, deja, nesuteikia žmogui pilno pasitenkinimo. Dažnai žmonės patiria tokį prislėgtumą, stresą, skausmą, nusivylimą ir beviltiškumą, kad yra pasirengę rizikuoti savo sveikata ar net gyvybe dėl bet ko, kas galėtų jiems padėti.

🔸 Emocinis stresas gali būti fizinio susirgimo priežastimi. Nusivylimas, kartėlis, pyktis išsekina jūsų organizmą ir silpnina imuninę sistemą. Dievas žadėjo paimti mūsų naštą, jeigu Jam atiduosime. “Pavesk Viešpačiui savo rūpesčius ir Jis tave palaikys” (Psalmynas 55, 23).

🔹 Teigiamos emocijos, tokios kaip meilė, džiaugsmas, tikėjimas ir pasitikėjimas, padeda kūnui gaminti medžiagas, kurios stiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo daugelio ligų.Sielos ramybė daro gaivinančią ir stiprinančią įtaką. “Linksma širdis – geras vaistas, o niūri dvasia džiovina kaulus” (Pat.17,22).

🔹 Mūsų egzistavimo esmė – aukštesnio tikslo poreikis ir gyvenimo prasmės supratimas. Aukščiausias sveiko gyvenimo būdo tikslas – ne tik sveikata, ištvermė, bet ir dvasingumas. Daugelis praktiškai sveikų žmonių jaučia poreikį siekti kažko daugiau.

🔹 Protas – mūsų kūno valdymo centras. Kai jis nėra apsunkintas alkoholiu, rūkymu, neišsimiegojimu arba persivalgymu, kai mankštinamės, kvėpuojame grynu oru ir gauname pakankamai saulės šviesos, mes turėsime aiškų mąstymą. Sugebėsime priimti sveikus sprendimus, daryti pasirinkimus, leisdami Viešpačiui vadovauti mūsų gyvenimui.

🔹 Pasitikėjimas Dievu užpildo trūkstamą mūsų gyvenimo grandį. Tai užtikrina pilną visų žmogaus potencialių galimybių realizaciją, suteikia viltį ateičiai. Pasitikėjimas Dievu leidžia Jam mus vesti. Žmogui siekiant sveiko gyvenimo būdo, santykiai su Dievu dovanoja jam sėkmės raktą.

🔹 Kad pasitikėtume Juo, mes turime Jį pažinti. Skirkime tam laiko. Raskime laiko ramiems apmąstymams, atokiau nuo užimtumo ir įtemptos kasdienybės. Ištyrinėkime giliau visus savo gyvenimo aspektus. Skirkime laiko sustoti ir pagalvoti, kas iš tikrųjų svarbu.

🔹 Skirkite laiko Biblijos skaitymui. Biblija – ypatingas Dievo laiškas žmogui. Ji žinoma kaip priemonė stiprinanti protą, galinti suteikti naują viltį, nurodyti gyvenimo kryptį.

✅ Pasitikėjimu grįstų santykių su tikruoju Dievu, mūsų Kūrėju, negalime laikyti nereikšmingais. Jie mūsų sveikatos PAGRINDAS.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM