Hipertenzijos priežastys

👉🏻 1. Maisto, kuriame daug DRUSKOS, valgymas. Druskos vartojimo apribojimas tai veiksmingas būdas kontroliuoti hipertenziją. Štai keletas paprastų patarimų, kurie padės sumažinti kasdien suvartojamos druskos kiekį:

▫ nedėkite druskinės ant stalo;

▫ nevalgykite pramoniniu būdu konservuotų daržovių, nes jose druskos per daug;

▫ saugokitės kitų druskos šaltinių (skaitykite produktų maistinė vertės aprašymą).

👉🏻 2. ANTSVORIS. Daugelis tyrimų parodė ryšį tarp kraujospūdžio ir kūno svorio, ir tai dažniau būna jauniems ir vidutinio amžiaus žmonėms. Todėl svorio mažinimas padeda mažinti kraujospūdį. Kai hipertenzija sergančių žmonių grupei nebuvo skiriama jokių vaistų, o tik svorio mažinimo programa, 75% tyrimo dalyvių kraujospūdis tapo normalus.

👉🏻 3. STRESAS ir NEIGIAMOS EMOCIJOS didina kraujospūdį. Stresą kontroliuokite kasdien mankštindamiesi lauke. Kasdienis 6 minučių bėgimas vietoje padeda sumažinti kraujospūdį.

👉🏻 4. RIEBUS MAISTAS. Pašalinkite visus pridėtinius riebalus, transriebalus, įskaitant keptą maistą, aliejų, majonezą ir margariną.

👉🏻 5. CUKRUS. Luizianos valstijos universiteto medicinos mokykloje atlikti tyrimai parodė, kad cukrus didina kraujospūdį. Beždžionių, kurioms davė cukraus ir druskos tokiais kiekiais, kokius vartoja daugelis miesto gyventojų, kraujospūdis buvo aukštesnis nei beždžionių, kurioms buvo duodama tik druskos.

👉🏻 6. KAVA, CIGARETĖS ir ALKOHOLIS skatina kraujospūdžio padidėjimą.

Autorius: Agatha M. Thrash, prevencinės medicinos gydytoja

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM