Sveikos kojos – judančios kojos

Kiekvienas nori turėti gražias ir sveikas kojas. Jos tarnauja kaip atrama mūsų kūnui ir reikalingos judėjimui erdvėje. Kojos pasižymi trimis pagrindinėmis savybėmis: jėga, tvirtumu ir lankstumu, kurių dėka tampame pajėgūs ištverti įvairias fizines veiklas. Tačiau tam, kad mūsų kojos ilgai išliktų geros formos, jas reikia stiprinti ir saugoti. Kaip išlaikyti apatinių galūnių sveikatą?

👉🏻 Pirmas ir bene svarbiausias dalykas – kojoms reikia judėjimo. Tiesą sakant, aktyvus gyvenimo būdas yra daug sveikesnis kojoms nei mažai aktyvus ar sėdimas. Judant kojose ir visame kūne pagerėja kraujotaka. Kai ilgai sėdime, kraujas venomis sunkiau teka atgal į širdį, dėl to kojos patinsta, tampa sunkios ir skausmingos. Taigi – vaikščiokite, bėgiokite, plaukiokite, važiuokite dviračiu. Pasirinkite tai, kas jums patinka, – svarbiausia daugiau judėkite.

✔ Tarp sveiko gyvenimo būdo siekiančių žmonių pastaruoju metu išpopuliarėjo vadinamasis šiaurietiškasis ėjimas. Tai fizinio aktyvumo rūšis naudojant tam tikrą judėjimo techniką ir specialias lazdas, ​​kurios naudojamos ne tik kaip atrama, bet ir atsispyrimui. Šiaurietiškas ėjimas sumažina kelio sąnarių apkrovą. Ši sporto šaka taip pat gerina venų kraujotaką, padeda įveikti patinimą ir sunkumo jausmą kojose.

✔ Vaikščiojimas taip pat gali mus praturtinti dvasiškai. Grynas oras, gamta, galbūt įdomūs susitikimai, nuostabūs potyriai ne tik pagerins jūsų fizinę būklę, bet ir primins amžinąjį Dievą.

Laukite tęsinio 🙂

Judėkime daugiau ir būkime sveiki 🧡.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM