Hidroterapija išgelbėjo nuo chroniško sinusito

Iki 2010 m. maždaug 8 metus iš eilės teko taikstytis su vienu sezoniniu negalavimu – haimoritu* (vienu iš sinusitų). Šią diagnozę sužinojau būdama 26 metų. LOR gydytojas pasakė, kad dabar su haimoritu gyvensiu amžinai, ir paskyrė injekcijas. Vaistų pavadinimus prisimenu iki šiol – linkomicinas ir gentamicinas. Taip prasidėjo mano „nedarbingumo atostogų“ istorija. Išvadavimas atėjo netikėtu būdu.

Kad ir kaip stengiausi, kad kojos būtų sausos, haimoritas su galvos skausmu ir temperatūra aplankydavo mane su pavydėtinu pastovumu. Paprastai pavasarį ir rudenį.

Kito vizito metu LOR gydytojas, pažiūrėjęs į mano nuotrauką, kažkodėl neapsiribojo, kaip įprasta, recepto išrašymu, o pasodino mane į kėdę. Paėmė į rankas savo „geležinį įrankį“, nukreipė šviesą. Maniau, kad jis tiesiog nori žiūrėti. Bet tada kažkas sutraškėjo… Nosyje liko kažkoks ilgas chromuotas instrumentas. Gydytojas švirkštu išplovė žandikaulio sinusus. Pabaigęs „pradžiugino“ mane: „Na va, nuo šiol darysime taip nuolat“. Apskritai gydytojas buvo linksmas, pozityvus.

2010 m. mano šeima nuvyko į Sveikatos centrą „Gyvenimo kelias“. O prieš tai savaitę plaukiojau upe, tad į sveikatos centrą atvykau su temperatūra ir pažįstamais haimorito simptomais. Praėjo 2 – 3 dienos, temperatūra nukrito. Mano instruktorius pasakė, kad šiandien man darys hidroterapiją. Nežinau, kaip tiksliai ji vadinasi, bet pabandysiu tiksliau apibūdinti. Gulėjau ant stalo apklotas antklode, kojos dubenyje su karštu vandeniu. Pakaitomis trynė mano krūtinę tai karštu, tai lediniu rankšluosčiu. Prisimenu, kaip buvo karšta! Ant kaktos uždėjo šaltą rankšluostį – todėl maloniai palengvėjo.

Rezultatas buvo labai netikėtas. Ligos kaip nebūta. Išvažiavau laimingas ir sveikas. Dabar, bėgant laikui, kai vis geriau susipažinau su paprastomis gydymo priemonėmis, suprantu jų sąveikos su mūsų kūno mechanizmais galią. Tai iš tikro Dievo palaima!

Po tos hidroterapijos procedūros daugiau niekada nesusirgau haimoritu. Ir susitikti su maloniu, linksmu LOR gydytoju daugiau nebereikėjo. Ech, o aš net neatsisveikinau su juo.

*Haimoritas – žandinio ančio (sinuso) uždegimas. Haimoritas – tai pakankamai sunki liga, lydima gausių nosies išskyrų, galvos skausmo, aukštos temperatūros.

Paruošta pagal: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM