VAIKAMS: Kodėl lapiukas susirgo

Lapiukas Pūkis bėgiojo ir šokinėjo visą dieną. Tai sniego gniūžtėmis žaidė, tai ant ledo čiuožinėjo, tai sniego pusnyse voliojosi. Jis buvo toks pavargęs, kad piktas ir susierzinęs sėdėjo fotelyje. Kakta buvo karšta nuo pakilusios temperatūros. Leteną Pūkis laikė ant krūtinės. Įėjo pelėda Sofija. Pamačiusi Pūkį, ji išsigando!

– Kas tau? – susirūpinusi paklausė.

– Klausau savo širdies. Labai pavargau šiandien. O širdis niekada nesiilsi ir nepavargsta? Ji dirba ir dirba be pertraukos? Kas bus, jei staiga išsikraus širdies baterija, kaip laikrodžiui? – išsigandęs paklausė Pūkis.

– Nežinau! – atsakė Sofija.

– O aš žinau! – staiga suskambo Aloyzo balsas. – Tavo draugai pasakė, kad susirgai, atėjau tavęs aplankyti. Nebijok, Pūki, širdies baterija neišsikraus, nes ji taip pat ilsisi. Širdis – stipriausias kūno raumuo. Mūsų širdelė išstumia kraują ir ilsisi, išstumia ir ilsisi. Be poilsio ir ji negalėtų darbuotis.

O mums juo labiau reikia poilsio! Man sakė, kad tu šiandien visą dieną žaidei lauke ir nesiilsėjai. Visos tavo kūno ląstelės pavargo ir joms nebeliko jėgų kovoti su mikrobais, kurie tave ir nugalėjo! Dėl nuovargio tapai irzlus ir nedėmesingas. Dabar, dėl temperatūros ir didelio nuovargio, negalėsi gerai miegoti. Kai miegame, mūsų organizmas gamina medžiagas augimui ir ypatingas medžiagas – baltymus, kovojančius su ligomis ir stiprinančius mūsų imunitetą.

Mūsų smegenys dirba ir miegant, jos apdoroja viską, ką sužinojo per dieną ir atmintin įrašo, viską įsimena, kas reikalinga. Ir mūsų nervai pailsėję sustiprėja!

Taip pat kartą per savaitę reikia pailsėti nuo visko, ateiti į bažnyčią, į „priėmimą“ pas mūsų Dangiškąjį Gydytoją, Kuris gydo mūsų sielas nuo įžeidimų ir visokio blogio. Tiems, kurie ateina pas Jį, Jis suteikia daug daug jėgų ir kantrybės, kad visada būtų džiaugsmingi.

– Taip, poilsis – tai stebuklas! – patvirtino lapiukas. – Aš pailsėjau ir jaučiuosi geriau! Ir temperatūra sumažėjo! Eisiu, atsiprašysiu draugų, kuriuos įžeidžiau. O per Šabą būtinai ateisiu į susitikimą su Dievu!

– Teisingai! – patenkintas sušuko Aloyzas.

Paruošta pagal: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM