Nugaros skausmas: kaip palengvinti kančias?

Kas nekentėjo dėl nugaros skausmų? Manau, kad įvairaus amžiaus žmonės bent kartą gyvenime patyrė šią nemalonią būseną. Nugaros skausmus patiria tiek dirbantys fizinį darbą, tiek biuro darbuotojai. O dar daržas! Nugara, laikykis!

▫️ Pirmiausia, naudodami korsetą, diržą ar apykaklę, turime sudaryti sąlygas, kurios sukurtų skausmingos srities STABILUMĄ. Kai kuriais atvejais reikės lovos režimo.

▫️ LEDAS turi vieną efektyviausių nuskausminančių poveikių. Masažą ledu galima atlikti kelis kartus per dieną po 8 minutes (kad nebūtų nušalimų) pirmąsias 72 valandas nuo skausmo pradžios. Norėdami tai padaryti, galite užšaldyti vandenį plastikiniuose vienkartiniuose puodeliuose. Puodelį su ledu apgaubkite rankšluosčiu, kad nesušaltų ranka. Pašalinkite ledo šiurkštumą, kad nepažeistumėte odos. Darykite sukamuosius judesius skausmo srityje ir šiek tiek už jos ribų.

▫️ Ypatinga kojų poilsio PADĖTIS padės nuimti skausmą juosmenyje. Gulėdami ant grindų pasitiesę čiužinį arba ant lovos, šalia pastatykite kėdę ir padėkite ant jos kojas, sulenktas stačiu kampu ties keliais ir klubo sąnariais. Ši padėtis padeda atpalaiduoti juosmens srities raumenis.

▫️ Drungna VONIA mažina raumenų įtampą. Kai skausmo intensyvumas sumažėja (paprastai ne anksčiau kaip po 72 valandų), galima naudoti kontrastines procedūras. Gerai padeda pakaitiniai karšti kompresai (3 minutėms) su šaltu aptrynimu. Darykite tai 3–5 kartus, užbaikite šaltu trynimu, nuvalykite sausai odą, užklokite pacientą ir leiskite pailsėti po procedūros.

▫️ Linų sėmenų ir aktyvintos anglies KOMPRESAS mažina skausmą ir uždegimą. Kompresui naudokite sumaltas kavamale linų sėklas, susmulkintą aktyvintą anglį (jos negalima smulkinti kavamale!) ir nedidelį kiekį vandens, kad gautume tirštą košelę. Košelę dedame į marlės arba bet kokio plono medvilninio audinio maišelį ir uždedame ant skaudamos vietos. Vietoj maišelio galite naudoti marlės (audinio) skiautes, šiek tiek didesnes už skaudamą vietą. Linų ir anglies košelė turi būti tarp audinio, kaip pyrago įdaras. Uždengiame audiniu ir paliekame maždaug valandai. Šio mišinio pakartotinai naudoti negalima.

Išsamus TYRIMAS būtinas, jei:

▪️ skausmas nesibaigia ilgiau nei tris dienas;

▪️ yra šlapinimosi sutrikimas;

▪️ yra pakilusi temperatūra;

▪️ skausmas plinta į ranką ar koją;

▪️ yra silpnumas kojoje ar tirpimas.

Paruošta pagal: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM