Penki stebinantys vaikščiojimo privalumai

Jei gydytojas jums išrašytų receptą – VAIKŠČIOTI, nenustebkite. Šis paprastas užsiėmimas, kurį praktikuojate beveik nuo pirmų savo metų, dabar reklamuojamas kaip tas, kuriam labiausiai tinka “stebuklingo vaisto“ vardas.

Žinoma, kad bet kokia fizinė veikla, įskaitant vaikščiojimą, tai palaima jūsų sveikatai. Tačiau vaikščiojimas turi ypač daug privalumų. Štai penki, kurie gali jus nustebinti:

👉🏻1. Neutralizuoja VIRŠSVORĮ skatinančių GENŲ poveikį. Harvardo mokslininkai daugiau nei 12-kai tūkstančių žmonių ištyrė 32 nutukimą skatinančius genus, kad nustatytų, kiek jie prisideda prie kūno svorio. Jie išsiaiškino, kad tiems tyrimo dalyviams, kurie sparčiai vaikščiojo maždaug valandą per dieną, šių genų poveikis sumažėjo per pusę.

👉🏻2. Padeda sutramdyti potraukį SALDUMYNAMS. Pora Ekseterio universiteto tyrimų parodė, kad 15 minučių pasivaikščiojimas gali sumažinti potraukį šokoladui ir netgi sumažinti šokolado kiekį, kurį suvalgote stresinėse situacijose. Ir naujausi tyrimai patvirtina, kad vaikščiojimas gali sumažinti potraukį įvairiems saldiems užkandžiams ir jų vartojimą.

👉🏻3. Sumažina riziką susirgti krūties VĖŽIU. Mokslininkai jau žino, kad bet koks fizinis aktyvumas sumažina krūties vėžio riziką. Tačiau Amerikos vėžio draugijos atliktas tyrimas, kurio metu buvo atsižvelgta į vaikščiojimą, parodė, kad moterys, kurios vaikščiojo septynias ar daugiau valandų per savaitę, turėjo 14% mažesnę krūties vėžio riziką nei tos, kurios vaikščiojo tris valandas ar mažiau per savaitę. Vaikščiojimas suteikė tokią apsaugą net moterims, turinčioms krūties vėžio rizikos veiksnių, pavyzdžiui, turinčioms antsvorio ar vartojančioms hormonų terapiją.

👉🏻4. Palengvina SĄNARIŲ skausmą. Keletas tyrimų parodė, kad vaikščiojimas sumažina su artritu susijusį skausmą, o vaikščiojimas 8 – 10 km per savaitę netgi gali užkirsti kelią artritui atsirasti. Vaikščiojimas apsaugo sąnarius – ypač kelius ir klubus, kurie yra labiausiai jautrūs osteoartritui – juos sutepdami ir stiprindami juos laikančius raumenis.

👉🏻5. Stiprina IMUNINĘ funkciją. Vaikščiojimas gali padėti apsisaugoti peršalimo ir gripo sezono metu. Tyrimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 1000 vyrų ir moterų, parodė, kad tie, kurie vaikščiojo bent 20 minučių per dieną, bent 5 dienas per savaitę, sirgo 43% mažiau nei tie, kurie mankštinosi kartą per savaitę ar rečiau. Ir jei jie sirgo, tai trumpiau, ir simptomai buvo švelnesni.

🧡 Brangieji, išnaudokite kiekvieną progą pasivaikščioti, pasirūpinkite savo sveikata.

Paruošta pagal: https://www.health.harvard.edu/exercis…/walking-for-health

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM