Įdarytos, orkaitėje keptos paprikos

REIKĖS:

▫️ Saldžios paprikos geltonos ar raudonos – 3 vnt.

▫️ Perlinių kruopų virtų* – apie 1 stikl.

▫️ Morkos – 1 vnt.

▫️ Svogūno – 1 vnt.

▫️ Pievagrybių – apie 250 g

▫️ Alyvuogių aliejaus

▫️ Krapų

▫️ Druskos

+ kepimo popieriaus arba kepimo indo, skardos, orkaitės

* Perlines kruopas galima pakeisti kitomis kruopomis (pvz. rudais ryžiais, soromis…) arba virtais ankštiniais, pvz. lęšiais. Galima įdaryti perlinių kruopų ir lęšių mišiniu.

GAMINIMAS:

Įdaras: Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustykite, pasūdykite ir patroškinkite su trupučiu aliejaus ir vandens. Pridėkite supjaustytus grybus, šiek tiek pasūdykite ir dar troškinkite, kol išgaruos visa drėgmė. Į troškintas daržoves suberkite suberkite išvirtas perlines kruopas, įberkite smulkiai pjaustytų krapų. Išmaišykite. Paragaukite, jei trūksta skonio pagardinkite druska ar prieskoniais. Jei manote, kad įdaras per sausas, įpilkite truputį vandens ar daržovių sultinio.

Papriką perpjaukite per pusę. Pjaudami papriką per pusę perpjaukite ir kotelį, tada iškepta paprika atrodys gražiau. Iš vidaus atsargiai nupjaukite ir išberkite sėklas. Paprikų puseles pripildykite paruoštu įdaru ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (ar į kepimo indą). Kepkite 180 °C temp. apie 30 min., kol paprikos suminkštės. Jei norite, kad kepant perlinės kruopos labai nesuskrustų, galima pridengti folija, o prieš pabaigą nuimti ir kepti atvirai, kad šiek tiek apskrustų.

Patiekite su „grietininiu” anakardžių padažu👇🏻 arba kokiu nors kitu jūsų mėgstamu. Skanu ir šilta, ir šalta.

„Grietininis” ANAKARDŽIŲ PADAŽAS:

REIKĖS:

▫️ Anakardžių (išmirkytų apie 4 val) – 50 g

▫️ Anakardžių (sausų) – 50 g

▫️ Kokosų pieno* (17-18% riebumo) – 50-100 ml

▫️ Alyvuogių aliejaus – 1 v.š. (nebūtinai)

▫️ Citrinos sulčių

▫ Druskos

▫️ Česnako – pagal skonį

+ smulkintuvo

*Vietoj kokosų pieno galima naudoti kokį nors kitą augalinį pieną arba vandenį. Kiekvienu atveju šiek tiek skirsis skonis ir riebumas.

GAMINIMAS:

Išmirkytus anakardžius nukoškite ir nuplaukite. Į smulkintuvą suberkite sausus* ir išmirkytus anakardžius, kokosų pieną (arba vandenį), aliejų ir dar šiek tiek vandens. Viską smulkinkite iki vientisos masės (kol neliks gabaliukų), įpildami vandens tiek, kiek reikia, kad gautumėte norimą padažo konsistenciją. Geriau išgauti skystesnės grietinės konsistenciją. Pabaigoje pagal skonį pridėkite druskos, česnako ir citrinos sulčių. Dar kartą gerai išplakite, paragaukite ir, jei reikia, dar paskaninkite. Galima laikyti šaldytuve kelias dienas. Ilgesniam laikymui užšaldykite, patogiau nedidelėmis porcijomis.

* Sausų anakardžių naudojimas kartu su mirkytais suteikia padažui ryškesnį skonį. Jei Jūsų smulkintuvas nepakankamai galingas, išmirkykite visą anakardžių kiekį.

SKANAUS 🍴, būkite sveiki 🧡.

O šiame VIDEO (spausk ant paryškinto teksto) be kitų receptų gaminome ir orkaitėje keptą papriką su anakardžių padažu.

Visi šiame video👇🏻 gaminti receptai:

1. Avižiniai „burgeriai”

2. „Turtingi” neskrudinti grikiai

3. Įdaryta, orkaitėje kepta PAPRIKA

4. „Grietinis” anakardžių PADAŽAS

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM