Kaina už meilę kavai

Kava yra pats mėgstamiausias stimuliatorius daugelyje šalių. Tačiau kavos mėgėjai brangiai sumokės už savo meilę kofeino turintiems gėrimams. Pažiūrėkime, kaip kofeinas veikia žmogaus smegenis.

✔️Kofeinui sutrikdžius medžiagų apykaitą organizme, gali pasireikšti depresija. Depresijai būdingi požymiai: kaktinių smegenų skilčių veiklos pablogėjimas ir sumažėjęs kraujo pritekėjimas į smegenis. Oficialiai nustatyta, kad kofeinas 30% sumažina kraujotaką smegenyse.

✔️Moterys jautresnės kofeino poveikiui nei vyrai. Skandinavų mokslininkai nustatė, kad daug kavos geriančios moterys patiria reikšmingą depresinį nuotaikos pablogėjimą. Be to sumažėja gebėjimas susitvardyti ir vystosi nemiga.

✔️Kai žmogus kasdien vartoja kofeiną, smegenys bando kompensuoti jo žalingą poveikį dviem būdais.

👉🏻1. Mažina acetilcholino gamybą, kad sumažintų kofeino poveikį.

👉🏻2. Padidina adenozino receptorių skaičių, tai suteikia jam daugiau galimybių veikti smegenyse, nes kofeinas tam tikru mastu blokuoja jo darbą.

✔️Tokie pokyčiai organizme sukelia pripratimą ir priklausomybes. Jei kavos mėgėjas nustos gerti kavą, greičiausiai jam (скорее всего) pasireikš priklausomybės simptomai – nuovargis ir galvos skausmas.

✔️Paprastai per kelias dienas smegenys prisitaiko prie normalios veiklos be kofeino, galvos skausmai praeina ir palaipsniui atsistato cheminė pusiausvyra smegenyse.

✅Jei norite išgydyti ar užkirsti kelią depresijos simptomams, pašalinkite kofeiną iš savo raciono. Pasirūpinkite savo sveikata ir būkite sveiki 🧡.

👉🏻”Viskas man leistina, bet ne viskas naudinga. Viskas man leistina, bet aš nesiduosiu niekieno pavergiamas!” (1 Korintiečiams 6:12, Biblija)

Straipsnis parengtas pagal Dr. Neil Nedley knygą „Depersija: kaip ją nugalėti?“

Šaltinis: https://8doktorov.ru/plata-za-lyubov-k-kofe/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM