Kodėl aš nevalgau kiaulienos

▪️Musulmonai nevalgo kiaulienos. Ar žinote kodėl? Žydai nevalgo kiaulienos. Žinote kodėl? O daugelis tų, kurie vadina save krikščionimis, neįsivaizduoja savo gyvenimo be kiaulienos. Kodėl?!

▪️Antrojo pasaulinio karo metu amerikiečių karinio jūrų laivyno pilotams, numuštiems virš vandenyno, tekdavo išgyventi naudojant bet kokius jūros gyvius, kuriuos jie galėjo sugauti. Dažnai lakūnai atsidurdavo salose, kur reikėjo kažkuo tai maitintis. Tačiau kai juos rasdavo, jie būdavo labai sergantys. JAV vyriausybė tuo susirūpino ir pasamdė jūrų biologą Bruce Halstead, kad ištyrinėtų jūros gyventojus ir nustatytų saugias ir valgomas rūšis.

▪️Halstead ištyrė visus tuo metu žinomus jūros gyvius ir paskelbė savo darbą, kuriame smulkiai aprašė gyvūnus, pridėdamas piešinius. Jo darbas įgijo didelę paklausą tarp karininkų kaip išgyvenimo vadovas. Halstead galiausiai parašė maždaug taip: „Jeigu jūs netikėtai sudužote, o po ranka neturite mano knygos, o tai labiausiai tikėtina, turite atsiminti paprastą principą, kaip galite įsitikinti, kad vieno ar kito padaro naudojimas bus saugus ir jūs neapsinuodysite. Dėmesio. Jei vandens gyventojas turi pelekus ir žvynus, tai jūs praktiškai esate apsaugoti nuo apsinuodijimo. Nuostabus patarimas! Nes tai tiksliai atitinka prieš 3,5 tūkstančio metų Dievo duotą ir visai žmonijai užrašytą rekomendaciją!

▫️„Štai ką galite valgyti iš visų vandens gyvūnų. Kas vandenyse – jūroje ar upėje – turi pelekus ir žvynus, tuos galite valgyti. Bet kas neturi pelekų ir žvynų jūroje ar upėje – iš visų rėpliojančių gyvūnų vandenyje ir iš visų kitų gyvūnų, esančių vandenyje, tokius laikysite pasibjaurėtinais. Laikysite juos pasibjaurėtinais, nevalgysite jų mėsos, bjaurėsitės jų dvėsena. Visa, kas vandenyje neturi pelekų ir žvynų, jums pasibjaurėtina“ (Biblija, Kunigų 11: 9-12).

☝🏻Pasirodo, Viešpats mumis rūpinasi! Jis nenori, kad sirgtume ir pamažu žudytume save. Remiantis tuo, kas buvo perskaityta, maistui netinka besimaitinantys dvėsena, ir tie, kurie per save perfiltruoja didelį vandens kiekį:
👉🏻šamas,
👉🏻kardžuvė,
👉🏻ryklys,
👉🏻eršketas,
👉🏻krevetės,
👉🏻krabai,
👉🏻vėžiai,
👉🏻austrės,
👉🏻midijos…

▪️Įdomus faktas yra tai, kad karališkosios šeimos nariams negalima valgyti vėžiagyvių ir moliuskų. Jais lengva apsinuodyti. Krevetės, krabai ir vėžiai minta viskuo, kas pūva jūros dugne. Midijos ir austrės per save filtruoja tonas vandens, todėl jos pačios prisisotina sunkiųjų metalų ir visko, nuo ko valo vandenį. Šamas minta dvėsena, dėl ko jį vadina upių sanitaru. Daugelio pamėgtas eršketas priklauso dugninėms žuvims ir minta moliuskais ir kirmėlėmis. Taigi, eršketų ikrai taip pat nepriimtini.

▪️Rekomendacijų dėl švarių/nešvarių paukščių rasite tame pačiame Biblijos skyriuje. Tik pasakysime, kad į nešvarių sąrašą iš esmės pateko mėsėdžiai paukščiai. Jie pavojingi, nes minta smulkiais graužikais ir šliaužiančiais ropliais. Pavyzdžiui, pelėda ir vanagas. Grifas, žuvėdra ir varna priklauso dvėsena besimaitinantiems ir kartu su mirusių gyvūnų mėsa jie praryja dešimtis rūšių parazitų. Jau nekalbant apie kitas nemalonias medžiagas…

▪️Įdomu, ar yra kokia nors taisyklė mėsai? Iš Kunigų 11 skyriaus sužinome, kaip atskirti priimtiną maistui mėsą nuo tos, kurios iš viso neverta valgyti.

▫️„Iš visų keturkojų žemėje šiuos gyvulius galite valgyti. Kiekvieną gyvulį, kuris yra skeltanagis ir atrajoja, galite valgyti. Tačiau iš tų, kurie arba tik atrajoja, arba tik yra skeltanagiai, nevalgysite šių: kupranugario, nes jis, nors ir atrajoja, bet skeltų nagų neturi ir yra jums nešvarus, urvinio opšraus, nes jis, nors ir atrajoja, bet skeltų nagų neturi ir jis jums nešvarus, kiškio, nes jis nors ir atrajoja, bet skeltų nagų neturi, kiaulės, nes ji, nors ir yra skeltanagė, bet neatrajoja ir yra jums nešvari. Nei jų mėsos valgysite, nei jų dvėsenos liesite; jie jums nešvarūs“ (Biblija, Kunigų 11: 2-8).

▪️Pasirodo, pagal Bibliją (o Biblija yra krikščionių Šventasis Raštas) mums pavojinga kiauliena, triušiena, arkliena. Kalbama ne tik apie religinį draudimą. Taip vadinamas švarus/nešvarus maistas – tai žmogaus sveikatos klausimas.

▪️Tikriausiai jūs žinote, kad sergant daugeliu ligų, gydytojai siūlo atsisakyti kiaulienos. Su kiaule viskas aišku: ji ėda bet ką (tame tarpe dvėseną, savo palikuonis, šiukšles), o jos šalinimo sistema sukurta taip, kad daugelis atliekų lieka jos organizme. Kiaulės mėsoje neretai pasitaiko parazitų, štai kodėl ją termiškai apdoroti reikia bent valandą, o kas ją tiek gamina?

▪️O kuo neįtiko triušiai, kurių mėsa laikoma dietine? Jų vartojimas sukelia podagrą ir artritą, dėl mėsoje esančių purinų, kurie galiausiai virsta šlapimo rūgštimi. Arkliena sunkiai virškinama, neigiamai veikia inkstus, kepenis, širdį.

☝🏻TAI ĮDOMU:

✔️Ar žinote, kad ilgą laiką Rusijoje nevalgė triušienos? Iki Maskvos patriarcho Nikono reformos triušiena buvo uždrausta. XVII amžiuje padėtis pasikeitė. Po bažnyčios skilimo senieji bažnyčios įstatymai Rusijoje buvo pašalinti, o tarnavimas Dievui buvo supaprastintas ir pagrįstas graikiškais įstatymais, išlikusiais iki šių dienų.

✔️Nepaisant draudimo panaikinimo, sentikiai (kuriuos dėl reformos nepriėmimo prakeikė) ir toliau pakluso Dievo Žodžiui, o ne žmonių įstatymams maisto klausimais. Šiandien kai kurie jų palikuonys griežtai laikosi senųjų tradicijų ir nevalgo triušienos.

✔️Reformos reformomis, patriarchai patriarchais, bet Biblija ir Dievas nesikeičia. Tai, ką Dievas pasakė prieš keletą tūkstančių metų, aktualu ir šiandien. Žmogus nuo to laiko išsigimė ir degradavo. Mes tapome fiziškai silpnesni. Dievo patarimai sveikatos klausimais šiandien svarbesni nei bet kada anksčiau.

✅ Jeigu jums nepatinka girdėti tai kas draudžiama, leiskite man pasidalinti su jumis tuo kas leidžiama. Tai maistas, kurį Dievas rekomendavo žmogui iškart po to, kai jis buvo sutvertas: „Dievas tarė: Štai daviau jums visus visoje žemėje sėklą teikiančius augalus ir visus medžius, vedančius vaisius su sėklomis; jie bus jums maistui“
(Biblija, Pradžios knyga 1:29) .

✔️Atkreipkite dėmesį: jokios mėsos, žuvies, paukščių. Reiškia, be jų galima gyventi! Dievas iš pradžių padarė žmogaus organus taip, kad jie virškintų lengvą maistą, kuriame gausu ląstelienos. TAI GERIAUSIA, KAS GALI BŪTI! Šiuolaikinis mokslas griauna pieno-mėsos mitus (kad be gyvūninės kilmės produktų neįmanoma būti sveikam). Žmonių, atsisakančių gyvūninio maisto, daugėja. Žemės rutulio vietos, kur daugiausia ilgaamžių, – tai tos teritorijos, kurių gyventojai yra vegetarai.

✔️ Daugelis žmonių sako, kad rūpestis kūnu – neesminis klausimas. Tačiau išmintis sako, kad sveikame kūne – sveika siela. O apaštalas Paulius perspėja: „Ar nežinote, kad jūsų kūnas yra šventykla jumyse gyvenančios Šventosios Dvasios, kurią gavote iš Dievo, ir kad jūs nebepriklausote patys sau? Iš tiesų esate brangiai nupirkti. Tad šlovinkite Dievą savo kūnu!“ (Biblija, 1 Korintiečiams 6:19-20).

✅ Kaip matome, Dievas trokšta mums ne tik psichinės ir dvasinės sveikatos, bet ir fizinės. Iš tikrųjų fizinė sveikata dvasinei turi didžiulį poveikį. Argi ne dėl to Dievas mus ragina atsakingai ir rūpestingai elgtis su savo organizmu? Viešpats mus sukūrė, Jis mūsų Kūrėjas, ir kas geriau už Jį žino, kas mums naudinga? Jei Jis ką nors laimina ir patvirtina, tai mūsų labui; jei Jis ką nors draudžia – tai taip pat iš meilės mums. Ar klausysime Jo patarimo?

Paruošta pagal: https://sokrsokr.net/pochemu-ia-ne-em-svininu/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM