5 įpročiai, kuriuos verta išsiugdyti, išėjus į pensiją

Šie geri įpročiai beveik ketvirtadaliu padidins jūsų šansus sutikti 100-ąjį gimtadienį!

Kai kurie tyrinėtojai teikia vilties: per artimiausius 20 metų medicinoje laukiamas kokybinis šuolis, leisiantis kiekvienam ne tik prailginti gyvenimą, bet ir gerokai atitolinti senatvę. Tačiau kol tai neįvyko, mūsų ilgaamžiškumas yra mūsų rankose. Ne taip ir mažai galime padaryti, kad prailgintume gyvenimą ir jaunystę. Apžvelkime, kokius įpročius verta išsiugdyti, sulaukus 60 metų, kad ilgiau išliktume jauni, energingi ir aktyvūs.

🔹1. Išmokite naudotis SOCIALINIAIS TINKLAIS.

JAV nacionalinės akademijos mokslininkai įrodė, kad aktyvus socialinių tinklų naudojimas gali prailginti gyvenimą 12%. Tai ypač aktualu vyresnio amžiaus žmonėms: socialiniai tinklai padeda jiems nesijausti vienišiems, taip pat padeda palaikyti aktyvumą tų smegenų sričių, kurios pirmosios pasiduoda demencijai.

🔹2. Dažniau bendraukite su ANŪKAIS.

Dar vienas įkvepiantis tyrimas: žmonės, kurie daug laiko praleidžia su anūkais, turi daugiau šansų susilaukti proanūkių. Tyrimas, užtrukęs 20 metų, patvirtino: močiutės ir seneliai, kurie aktyviai rūpinasi savo anūkais, yra mažiau linkę į stresą, hipertenziją ir širdies ligas – pirmiausia dėl aktyvaus gyvenimo būdo, prižiūrint mažas nenuoramas.

🔹3. Užsiregistruokite BIBLIOTEKOJE.

Arba nusipirkite elektroninę knygą – 3500 žmonių tyrimas patvirtino, kad knygų mylėtojai gyvena ilgiau. Tie, kurie skaito 3,5 valandos per savaitę, 12% labiau linkę tapti ilgaamžiais, nei tie, kurie skaito mažiau; ir 27% labiau nei tie, kurie visai neskaito. Tik KNYGOS – žurnalai ir straipsniai internete neįskaitomi.

🔹4. Mokinkitės DŽIAUGTIS GYVENU.

Norvegijos 33500 žmonių tyrimo duomenimis, moterys, kurios mėgsta nuoširdžiai juoktis, gyvena ilgiau. Moterys, turinčios gerą humoro jausmą, turi 48% mažesnę mirties dėl įvairių priežasčių riziką, palyginus su tomis, kurios yra pernelyg rimtos. Faktas, kad juokas padeda neutralizuoti streso hormoną kortizolį, kuris kenkia imuninei sistemai ir neigiamai veikia širdį, kraujagysles ir medžiagų apykaitą.

🔹5. BĖGIOKITE arba greitai VAIKŠČIOKITE.

Kiekviena bėgimo valanda prailgina gyvenimą 7 valandomis – tokias išvadas padarė Ajovos universiteto mokslininkai. Tačiau jei nemėgstate bėgimo, tiks važinėjimas dviračiu (23% sumažina mirties dėl įvairių priežasčių riziką) ir greitas ėjimas (12% sumažina riziką). Optimalus krūvis – 4 valandos per savaitę. Sutikite, tai ne taip jau daug!

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/5-privychek-posle-vyhoda-na-pensiyu/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM