Mikrožalumynai – apsauga nuo vėžio, didelio cholesterolio kiekio ir kraujospūdžio

Sėklose yra natūrali jėga, suteikianti joms galimybę sudygti. Maistinių medžiagų koncentracija sėklose ir mikrožalumynuose 4-8 kartus didesnė nei įprastose daržovėse. Tai ypač vertinga pavasarį, kai dar neprinokę vasaros vaisiai ir daržovės, arba žiemą, kai šviežių augalų maža.

Mikrožalumynai – tai daržovės arba žolės su valgomais lapais, kurių derlius nuimamas anksti, kai augalas pradeda dygti. Jie maži, bet turi naudingų sveikatai savybių. Mikrožalumynai tai fazė tarp daigų ir jaunų žalumynų. Yra daugiau nei 100 mikrožalumynų rūšių ir jie visi labai maistingi.

Apžvelgsime 5 populiariausias mikrožalumynų rūšis, kuriose yra gydomųjų savybių, padedančių išvengti vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų.

🔸BROKOLIAI
Šio kopūsto mikrožalumynuose 15 kartų daugiau baltymų ir 3-5 kartus daugiau vitamino C nei brandžiuose jų analoguose. Juose gausu vitaminų (A, B1, B2, B5, B6, C, K, PP, U) ir mineralų, įskaitant seleną, kalcį, sierą, manganą ir kalį. Juose yra ir sulforafano – vertingo organinio junginio, turinčio priešvėžinį poveikį. Be to, 5 gramuose brokolių mikrožalumynų sulforafano tiek pat, kiek ir didelėje gūžėje, dėl to brokolių ūgliai stabdo navikų augimą ir vėžio vystymąsi. Jie taip pat palaiko virškinamojo trakto sveikatą, gerina odos ir nervų sistemos būklę, stiprina širdį ir kraujagysles. Jie naudingi ir sergant skrandžio opalige, esant rizikai susirgti ateroskleroze.

🔸KALENDRA
Kvapnūs bei maistingi ir jauni kalendros želmenys. Juose beta karotino 3 kartus daugiau nei suaugusiuose žalumynuose. Tai puikus antioksidantų, eterinių aliejų, vitaminų B, C, E, K, makro ir mikroelementų (mangano, kalcio, vario, geležies, cinko, seleno, kalio) šaltinis. Reguliarus kalendros mikrožalumynų vartojimas ramina nervų sistemą, skatina virškinimą ir didina apetitą. Šio augalo želmenys lėtina senėjimo procesus, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, gydo visą organizmą.

🔸DAIKONAS (Japoninis ridikas)
Sultingi daikono mikrožalumynai pripildyti organizmui naudingų maistinių medžiagų, todėl sveikai maitinantis jie nepakeičiami. Daigintose daikono sėklose yra daug vitaminų E ir C, fitoncidų, eterinių aliejų, gliukozinolatų (antikancerogeninių junginių), K, B grupės vitaminų, daug makro ir mikroelementų (silicio, kalcio, fosforo, kobalto, magnio, geležies, vario). Jauni daikono ūgliai padeda stiprinti organizmo imunines jėgas, normalizuoja kepenų ir inkstų veiklą, gerina virškinimą ir saugo nuo vėžio.

🔸Raudonasis KOPŪSTAS
Ryškiuose raudonųjų kopūstų daiguose beta karotino daugiau nei morkose ir 260 kartų daugiau nei vienoje suaugusio kopūsto gūžėje! Raudonųjų kopūstų mikrožalumynuose gausu vitaminų C, E, K, U, yra kalio, magnio, geležies ir du gliukozinolatai: sinigrinas ir indol-3-karbinolis. Tai reiškia, kad reguliariai vartojant, jie trukdo vėžio vystymuisi, mažina cholesterolio kiekį, lėtina senėjimo procesus, palaiko širdies, kepenų ir skrandžio sveikatą.

🔸LIUCERNA
Daigintos liucernos sėklos – vertingas mineralinių medžiagų (kalcio, fluoro, geležies, kalio) bei vitaminų A, C, E ir K šaltinis, gerinantis odos būklę, lėtinantis senėjimą, palaikantis kaulų ir jungiamųjų audinių tvirtumą. Taip pat liucerna nuostabi tuo, kad joje yra rečiausiai augaluose sutinkamų vitaminų: D2, D3 ir B12. Dėl savo sudėties, ji turi galingą baktericidinį ir bendrą stiprinantį poveikį. Jos jauni ūgliai naikina patogeninius mikroorganizmus, stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, stiprina dantų emalį ir neleidžia vystytis dantų kariesui.

✅ Mikrožalumynų galima dėti į visų rūšių salotas. Pasinaudokite šia prieinama sveikatinimo priemone ir būkite sveiki!

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/mikrozelen-zashhita-ot-raka/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM