Elgesio taisyklės su priklausomu žmogumi

▫️Nekoncentruokite savo gyvenimo į priklausomą žmogų. Užsidarius savo sielvarte, jūs netenkate psichologinės paramos ir išsekinate save, ir kai jūsų artimui iš tikrųjų bus reikalinga jūsų pagalba, nebeturėsite jėgų.

▫️Riksmai, kaltinimai, priekaištai nepadės jums išlaisvinti giminaitį nuo jo priklausomybės. Asmuo, apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotikų, juos tiesiog ignoruos arba norės pabėgti nuo problemos.

▫️Prašymai, maldavimai remtis protu ir geriausiais jausmais taip pat neefektyvūs. Jūsų artimasis tapo kitoks ir šiai dienai jo prikausomybė yra stipresnė už sąžinę. Geriau pertvarkykite savo gyvenimą, atsižvelgdami į jo ligą: paslėpkit vertingus daiktus, kuriuos jis gali parduoti ir pragerti; pagalvokite, ką darysite, jo agresyvaus elgesio atveju ir t.t.

▫️Pirmasis žingsnis gydant priklausomą – tvirtas elgesys. Jeigu keliate kokias nors sąlygas, neturite daryti išimčių, kad ir kaip norėtumėte pagailėti savo giminaičio. Kiekviena jūsų nuolaida atitolina rezultato pasiekimą.

▫️Nespręskite jo problemų. Kišdamasis į jo reikalus, padengdamas skolas, prisiimdamas jo atsakomybę ir suteikdamas kitokią panašią “pagalbą”, jūs leidžiate jam toliau jumis naudotis. Jūsų tikslas – įtikinti ligonį gydytis ir praeiti reabilitaciją. Užtikrintai eikite šio tikslo link, nesiblaškydami į nieką kitą, ir jūsų laukia sėkmė.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/pravila-povedeniya-s-zavisimyim…/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM