ATOSTOGOS – GRYNAM ORE!

🔹Dauguma žmonių atostogas nori praleisti už miesto ribų. Ir tai išmintingas sprendimas. Sveikatingumo kurortai visada yra prie vandens telkinių, prie jūros, miške ar kalnuose. Laiko praleidimas gryname ore aprūpins mus pakankama energija, pilnaverčiu krauju ir pagerins smegenų veiklą.

🔹Teigiami jonai sukelia žmonėms negalavimus, o neigiami – gerina sveikatą. Kalifornijos universiteto mikrobiologas, patologas – tyrėjas daktaras Albertas Kriugeris nustatė, kad nedidelė neigiamų jonų koncentracija užmuša oro keliu plintančias bakterijas, sukeliančias peršalimą, gripą ir kitas kvėpavimo takų ligas. Kartu su kitais tyrėjais dr. Kriugeris parodė, kad neigiami jonai stimuliuoja tas organizmo ląsteles, kurios padeda mums pasipriešinti ligoms.

🔹Tyrimai parodė, kad pučiant sausam karštam vėjui, susidaro teigiami jonai. Jų negalima neutralizuoti, nes nėra drėgmės, kurią žemė galėtų absorbuoti. Štai kodėl pučiant tokiam vėjui yra didelė teigiamų jonų koncentracija. Vienas Izraelio fizikas atrado, kad didelė teigiamų jonų koncentracija yra ne tik pučiant vėjui, bet ir 10-12 valandų iki jo.

🔹Kodėl teigiamų jonų įtakoje žmogus jaučiasi blogiau, o neigiamų – geriau? Daktaras Kriugeris ir rusų mokslininkas D. A. Lapickij įrodė, kad be neigiamų jonų, audiniai negali tinkamai absorbuoti gyvybei reikalingo deguonies.

🔹Perpildytus miestus kamuoja didelė teigiamų jonų koncentracija. Mes sukaustėme žemę asfaltu ir betonu, todėl automobilių ir kitų nuodingų šaltinių išmetami teršalai pateko į betoninių kanjonų spąstus.

🔹Švarus, grynas oras skirtas įelektrinti mūsų organizmą. Jis aprūpina mus energija. Be jo negali išgyventi nė viena mūsų kūno ląstelė. Be gryno oro mes negalime turėti pilnaverčio kraujo ir normalios kraujotakos. Be jo smegenys negali efektyviai veikti. Žmonės, kuriems trūksta reikiamo deguonies kiekio, samprotauti sveikai gali. Jie žino, ką jiems reikia daryti, tačiau jų gebėjimas valdyti emocijas sumažėja. O štai valios jėga visiškai dingsta!

🔹Tai daugelio tūkstančių alkoholikų sielos šauksmas. Valios stoka – jų argumentas. Jiems pritaria begalė rūkalių. Tai ir liūdna „savo svorio sargų“ dejonė, nuolat atidedančių dietos laikymąsi rytojui. Prie jų prisijungia ir kitos aistrų ir geismų aukos.

🔹O ką jūs manote apie tuos svarbius, ilgalaikių pasekmių turinčius sprendimus, kurie priimami prirūkytose, beveik be deguonies patalpose?

🔹Jeigu negauname pakankamai deguonies normaliam smegenų funkcionavimui, tai palaipsniui valia silpsta ir mes patenkame į tam tikros inercijos srovę, negebėdami nutraukti žalingų įpročių ir nuodėmės virvių, nors suprantame, kad turime tai padaryti. Nėra didesnės tragedijos už nualintą – bejausmę valią!

⁉️ Ką daryti, kad gautume pakankamai gryno oro?

👉🏻 Jeigu yra galimybė, įsikurkite ten, kur oras nėra užterštas. Geriausia – kaime. Jei nėra galimybės persikelti, atostogas praleiskite gryname ore, dažniau išvykite už miesto.

👉🏻 Įleiskite gryną orą į savo namus. Tegul jis „vaikšto“ po visus kambarius. Prisiminkite, kad užterštas oras gyvenamose patalpose gali būti pavojingas jūsų sveikatai.

👉🏻 Išmokite teisingai kvėpuoti. Kvėpuodami naudokite pilvo raumenis ir diafragmą. Giliai kvėpuokite.

👉🏻 Darykite pratimus. Nepersitemkite, bet ir nevenkite jų. Nepaisyti mankštos, reiškia palikti atsitiktinumui savo sveikatą, gyvenimą, likimą.

Šaltinis: Džordžas Vandemanas „Jūsų šeima ir jūsų sveikata“.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/v-otpusk-na-svezhiy-vozduh/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM