ŽURNALISTAS keičia PROFESIJĄ

Šį kartą pasidalinsime paskojimu – kaip žurnalistikos studentė tapo sveikos mitybos kavinės bendradarbe.

▪️Sveikos mitybos mada – pastarųjų metų tendencija. Bet, sąžiningai prisipažinsiu, ši tema mane nedomino. Kai žmogus yra jaunas, jis galvoja, kad gali valgyti bet kokius produktus, negalvodamas apie jų naudą ir žalą. Taigi, aš – jauna mergina, studentė – buvau tuo įsitikinusi, bet vieną dieną turėjau pakeisti šią nuomonę.

▫️NETIKĖTAS įsidarbinimas

Susirasti darbą studentei-neakivaizdininkei nėra lengva. Darbdaviai nėra patenkinti tuo, kad keletą mėnesių per metus tu negali dirbti (tai sesija, tai praktika…). Surasti darbą padėjo mamos draugė: „Ar norėtum padirbėti sveikos mitybos kavinėje? Tuo pačiu patirsi kas yra vegetarizmas!“ Variantų turėjau nedaug, praėjau trumpus apmokymus ir tapau barmenu-kasininku kavinėje „Čečevica“ („Lęšiai“).

▫️LAUŽOME sistemą!

Mano galvoje buvo stereotipas, kad maitintis sveikai nėra skanu, bet viskas pasirodė kitaip. Labai nustebau, kai sužinojau, kad teisinga mityba, tai ne tik vaisiai ir daržovės. Pirmas žvilgsnis į vegetariškos kavinės meniu šokiruoja: mėsainiai, šavarma, kotletai – argi visa tai galima paruošti be mėsos? Galima!

✔️Pradėkime nuo lęšių. Nuplautus, išmirkytus lęšius supilame į puodą, išverdame, sumalame mėsmale, įdedame prieskonių – tai faršas mėsainiams.

✔️Antras triukas. Imame sojos sūrį tofu, pasūdome, apkepame ant grotelių ir gauname gabaliukus, kurių skonis panašus į vištienos file. Su jais gaminame šavarmą (kartu su padažu ir šviežiomis daržovėmis susukame į lavašą) arba dedame į „Cezario“ salotas. Beje, sojos produktai naudingi tuo, kad juose yra daug pilnaverčių baltymų ir mažai riebalų.

✔️Stebuklai tęsiasi! Imame tą patį tofu, pabarstome prieskoniais, suvyniojame į Nori (džiovintų jūros daržovių) lapą, dedame į keptuvę ir produktas virsta „žuvimi“. Pagal skonį neatskirsi.

✔️Ir tokie stebuklai vegetariškoje virtuvėje vyksta kasdien, nes patiekalai čia labai įvairūs: meniu daugiau nei dešimt sriubų ir tyrsriubių, kepiniai ir desertai bet kokiam skoniui.

▫️REZULTATAS – akivaizdus!

Po kelių darbo savaičių pradėjau galvoti apie tai, ką aš valgau kasdien. Pradėjau giliau tyrinėti šią temą, susipažinau su naujais produktais. Ir netrukus pajutau pokyčius: atsirado energija, lengvumas, pagražėjo veido oda. Man tapo aišku, kad neteisinga mityba – uždelsto veikimo „bomba“. Praėjus kuriam laikui tai atsilieps jūsų sveikatai. Raukšlės, viršsvoris, nuovargis – visa tai yra netinkamos mitybos pasekmės.

Kavinė išskirtina dar tuo, kad visi darbuotojai – tikintys žmonės, krikščionys. Jie ne tik gamina maistą ir uždirba pinigus, jie supranta savo pašaukimą – dovanoti žmonėms sveikatą. „ Kai Kristus gyveno šioj žemėj, Jis Savo Dievišku prisilietimu ir Žodžiu gydė žmones nuo ligų. Ir šiandien Kristus myli žmones ir rūpinasi jų sveikata. Kad dovanoti jiems gerą savijautą, jis naudoja mūsų rankas, kurios gamina naudingą, kokybišką maistą“, – taip aiškina mūsų darbo prasmę kavinės direktorius. Prieš pradėdami darbą mes meldžiamės ir dėkojame Viešpačiui už naują dieną. Tai suvienija kolektyvą kaip šeimą, visi darbuotojai jautrūs, visada pasiruošę padėti.

▫️Vizitinė kortelė – DARBO GRAFIKAS

Šeštadienį mūsų kavinė visada nedirba. Vadovybė nesigaili dėl prarasto pelno, nes poilsis šabo dieną yra vienas iš Dievo įsakymų, užrašytų Biblijoje (Šventajame Rašte). Čia veikiama pagal principą: „Geriau dirbti šešias dienas per savaitę su Dievo palaiminimu, nei septynias dienas be jo“. Ši taisyklė nenuvilia!

Galbūt, jūsų mieste taip pat yra kavinė ar sveiko maisto parduotuvė, kuri šeštadieniais nedirba. Kaip ji besivadintų, drąsiai užeikite. Čia ne tik gamina maistą, bet ir rūpinasi jūsų sveikata!

Paruošta pagal: https://sokrsokr.net/zhurnalist-meniaet-professiiu/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM