Inkstų uždegimas – natūralios pagalbos priemonės

🔎 Norint išvengti inkstų uždegimo, svarbu nesušaldyti apatinės kūno dalies, ypač juosmens. Svarbu išgydyti visus infekcijos židinius; tai gali būti dantų kariesas, pūlingos tonzilės ir kita. Būtina laiku ištuštinti šlapimo pūslę ir žarnyną. Jei liga vis tik išsivystė, pabandykite naudoti toliau aprašytus receptus. Tačiau atminkite, kad ūminiu ligos laikotarpiu reikalinga kvalifikuota medicininė pagalba. O sveikimo laikotarpiu ir prevencijos tikslais bus tinkamos šios rekomendacijos👇🏻.

🌿 Žolelių arbata: 1 valg. š. meškauogių lapų, 1 valg. š. vaistinės dirvuolės, 1 valg. š. erškėtuogių vaisių. Užpilkite 0,5 l vandens, palikite pritraukti, gerkite 20-30 minučių prieš valgį 3 kartus per dieną.

🌿 Žolelių arbata: 1 valg. š. bruknių lapų, 1 valg. š. dirvinio asiūklio žolės, 1 valg. š. ramunėlių žiedų. Užpilkite 0,5 l vandens, palikite pritraukti, gerkite 20-30 minučių prieš valgį 3 kartus per dieną.

🌿 Žolelių arbata: 1 valg. š. miškinės kriaušės lapų, 1 valg. š. kukurūzų “šilko” („ūselių“ augančių ant pačios burbuolės), 1 valg. š. miško žemuogių žolės ir šaknų. Užpilkite 0,5 l vandens, palikite pritraukti, gerkite 20-30 minučių prieš valgį 3 kartus per dieną.

Aprašytas vaistažolių arbatas reikia gerti 2-3 savaites. Veiksmingiausios kartu vartojant spanguolių gėrimą.

🔴 Spanguolių gėrimo paruošimas: 0,5 – 1 valg. š. spanguolių uogų pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su stikline vandens, arba smulkintuvu uogas suplakite kartu su vandeniu.

👉🏻 Į savo kasdienį racioną rekomenduojama įtraukti maisto produktus, kurie padidina šlapimo išsiskyrimą. Jie turi silpną diuretinį poveikį ir neturi šalutinio poveikio, skirtingai nei vaistai. Į savo racioną įtraukite petražoles. Naudinga gerti petražolių šaknų nuovirą. Valgykite šparagus, salierų lapus, obuolius, arbūzus, vynuoges, melionus, persikus ir kriaušes. Juose daug kalio ir mažai natrio.

👉🏻 Kai kuriais atvejais, ilgai sergant, rekomenduojama laikytis iškrovos dietos, kurioje beveik nėra baltymų. Laikantis tokios dietos, skilimo produktai lengvai pasišalina iš organizmo, labai palengvindami inkstų veiklą. Pabandykite trijų dienų bėgyje vieną kartą per mėnesį pusryčiams, pietums ir vakarienei valgyti tik šviežius vaisius ir daržoves, o tarp valgymų gerkite vandenį su trupučiu citrinos sulčių. Jei jums paūmėjo gastritas arba turite per mažą svorį, ši dieta jums gali netikti. Tačiau daugeliu atvejų ji padės pagerinti jūsų savijautą.

‼️ Pasinaudokite aukščiau pateiktais patarimais, tačiau nepamirškite pagrindinio dalyko: inkstai jautrūs peršalimui. Todėl šaltą dieną reikėtų apsirengti šilčiau ir nerizikuoti. Karalius Saliamonas pateikia įdomų palyginimą: „Kas dainuoja liūdinčiam, prilygsta tam, kuris atima apsiaustą šaltą dieną ar užpila acto ant žaizdos.“ (Patarlių 25:20) Kaip žmogui nemalonu būti be drabužių per šaltį, taip ne visada derės dainuoti sielvartaujančiam ar išgyvenančiam gilų liūdesį. Todėl svarbu būti dėmesingam žmonėms ir pagalvoti, ar mano elgesys ir žodžiai tinkami tam tikroje gyvenimo situacijoje. Saugokime savo kūno šilumą, bet atiduokime sielos šilumą, juk tai visada laiku. Ir, žinoma, ji sušildys net liūdną širdį 💛🧡❤️.

Sveikatos ir ramybės Jums❕❕

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM