Čiobrelių nauda

Vasaros pirmoje pusėje sužydi čiobreliai. Jie skleidžia malonų aromatą, kuris vilioja bites ir turi vertingų gydomųjų savybių. Jei turite galimybę, prisiskinkite jų. Čiobreliai gali būti naudingi jums ar jūsų draugams.

Reikia nuskinti arba nupjauti viršutinę augalo dalį, kad nepažeistumėme šaknų sistemos. Tada išdžiovinkite ir, kad išsaugotumėte vertingus eterinius aliejus, sudėkite į sandarią pakuotę.

👉🏻Sergant plaučių ligomis

Čiobreliai naudojami plaučių ligoms gydyti. Pasižymi baktericidiniu poveikiu. Jų eteriniai aliejai pasižymi atsikosėjimą skatinančiu poveikiu dėl kvėpavimo takų blakstieninio epitelio darbo suaktyvinimo, bei bronchų spindžio padidėjimo. Jei organizmas priima, čiobrelių antpilą galima vartoti sergant bronchine astma, kai bronchuose kaupiasi daug klampių skreplių.

👉🏻Taikymas urologijoje

Čiobreliai pasižymi antimikrobinėmis savybėmis, naikina bakterijas šlapimo takuose, turi diuretikų poveikį. Jei čiobrelių arbatą gersite didelėmis dozėmis, ji gali sudirginti inkstų audinį. Čiobrelius geriau užplikyti su žolelėmis, kuriose yra gleivių, pavyzdžiui, su liepžiedžiais ar vaistine svilarože.

👉🏻Antihelmintinis poveikis

Čiobreliai veikia prieš kaspinuočius, plaukagalvius ir Giardia. Eterinis augalo aliejus turi lygiuosius helmintų raumenis paralyžiuojantį poveikį. Antiparazitiniais tikslais čiobreliai gali būti naudojami kartu su bitkrėsle, pelynu, debesylu.

👉🏻Sergant odos ligomis

Išoriškai čiobrelių antpilas vartojamas nuo grybelinių odos pažeidimų, pedikuliozės, niežų ir demodikozės. Tam galite naudoti koncentruotą vandeninę arba pusiau spiritinę ištrauką, įtrindami ją į odą. Tačiau stipriau veikia užpilas pieno pagrindu: 2 valg. šaukštus čiobrelių termose užpilkite stikline karšto virinto pieno ir laikykite termose 30-40 minučių. Tokį antpilą geriau ruošti kasdien arba kas antrą dieną. Tepti kelis kartus per dieną, kol visiškai išnyks odos pažeidimai, o tada dar 3-4 dienas.

👉🏻Pasibjaurėjimas alkoholiu

Vartojant čiobrelius, žmogui atsiranda pasibjaurėjimas alkoholiu ir keletą valandų nėra noro vartoti alkoholį. Jei žmogus vis tiek išgėrė, neužilgo atsiranda pykinimas, vėmimas ir bendras diskomfortas. Tai gera pagalbinė priemonė tiems, kas nori išsilaisvinti nuo šios priklausomybės.

❗Kontraindikacijos:

Nėštumas

Menstruacijų metu

Ūmūs uždegiminiai procesai inkstuose ir kepenyse

Širdies nepakankamumas

👉🏻Perdozavus, galimi galvos skausmai, pykinimas, vėmimas ir kiti negalavimai.

Vidiniam vartojimui – 1 v. š. čiobrelių užplikykite 1 stikl. vandens.

🧡 Čiobreliai suteikia žmonėms sveikatos, o savo ryškiomis spalvomis puošia žemę. Ir mūsų šeimos gali būti sveikatos salelės, palengvinančios žmonių kančias dėl jų ligų ir poreikių, kasdieniu pavyzdžiu padedančios kiekvienam žmogui vadovautis sveika gyvensena. Savo gera įtaka jie gali papuošti ir nudžiuginti daugelio žmonių gyvenimą.

Būkite sveiki 🧡

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM