Alaus pavojai

Vienas iš populiarių „gėrimų“ yra alus. Daugelis žmonių troškulį malšina išgerdami kelis butelius šio alkoholinio gėrimo. Тačiau jo poveikis organizmui dar negatyvesnis nei gazuotų “gaivinančių” gėrimų. Vykstant rūgimo procesui jo gamybos metu, susidaro daug nuodingų junginių. Tai aldehidai, fuzelių alyvos, metanolis, esteriai, kurių kiekis aluje gali būti dešimtis ir šimtus kartų didesnis nei degtinėje. Be to, alus nėra silpnas alkoholinis gėrimas, nes alkoholio kiekis jame siekia 14%. Vienas butelis alaus prilygsta 50-100 gramų degtinės. Nuo alaus alkoholizmas vystosi 3-4 kartus greičiau nei nuo degtinės. Nuolatinis alaus vartojimas veikia žmogaus intelektą, mažina jo gebėjimą mokytis. Alus prisideda prie širdies ertmių išsiplėtimo, jos sienelių sustorėjimo ir širdies raumens atrofijos. Pripažįstama, kad šie pokyčiai susiję su kobaltu, kuris naudojamas kaip alaus putos stabilizatorius. Taigi atsiranda „alaus širdis“, ji suglemba ir prastai pumpuoja kraują. Pasaulinė sveikatos organizacija nurodo, kad alaus vartojimas padidina gaubtinės žarnos vėžio riziką. Žmonėms, kurie reguliariai vartoja šį gėrimą, sutrinka endokrininių liaukų veikla ir hormonų pusiausvyra.

👉🏻 Nepalyginamai saugiau ir sveikiau gerti tyrą vandenį! Jis pigesnis, visada prieinamas ir suteikia tik sveikatą. Galbūt Jums teko atsigerti iš užnuodytų šaltinių. Jautėte, kaip silpsta sveikata, nebeliko jėgų ir žvalumo. Kristus siūlo tyrą vandenį, dvasinės jėgos šaltinį – Jo Žodį. Tyras Jo mokymas yra kaip krištolinis šaltinio vanduo. Jis suteikia gyvybę visiems, kurie jį priima. Tačiau svarbu jo nesumaišyti su žmogiška filosofija, legendomis ir prasimanymais. Tik krištolo tyrumo vanduo atneša gyvenimą. Tik krištolo tyrumo mokymas veda į amžiną gyvenimą.

“Juk mano tauta nusikalto dvigubai: Mane, gyvojo vandens šaltinį, jie paliko ir išsikasė vandens talpyklas, kiauras talpyklas, nelaikančias vandens.” (Jeremijo 2:13)

Šaltinis: Aleksej Chacinskij „Sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptys”

‼️ Lietuvos statistikos departamento duomenimis, legalaus alkoholio suvartojimas vienam gyventojui 2020 m.: vienas 15 m. ir vyresnis Lietuvos gyventojas vidutiniškai suvartojo 11,4 litro absoliutaus (100%) legalaus alkoholio.

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM