Vaikų negalavimų gydymas aktyvintąja anglimi

Nuostabios aktyvintos anglies savybės žinomos jau seniai. Kaip gi ja gydyti vaikus?

Pirmiausia reikia atsiminti, kad prieš aktyvintos anglies, kaip ir kitų vaistų, naudojimą, reikia pasitarti su pediatru.

▫ Aktyvinta anglis tai puikus absorbentas. Iš žmogaus organizmo ji pašalina praktiškai visus toksinus. Dėl naudojimo paprastumo, ją nesudėtinga naudoti namų sąlygomis.

▫ Aktyvinta anglis gerai padeda skaudant pilvą. Kadangi ji išplauna iš organizmo ne tik kenksmingas, bet ir naudingas medžiagas, šis vaistas kūdikiam tinka tik apsinuodijus maistu ir esant kai kurioms kitoms žarnyno prblemoms. Esant disbakteriozei, veiksmingiausi yra probiotikai (skystas laktobakterinas ir bifidumbakterinas).

▫ Dėka savo struktūros aktyvinta anglis “suriša” ir neutralizuoja kenksmingas medžiagas (sunkiųjų metalų druskas, maisto toksinus, mikrobų atliekas ir net vandens perteklių). Tai lemia greitą organizmo detoksikaciją, kas labai svarbu gydant apsinuodijimus. Kalbant apie diarėją (viduriavimą), kadangi daugeliu atvejų ją sukelia žarnyno infekcijos, absorbentai šiuo atveju yra vieni geriausių vaistų.

▫ Vaikui reikalingas aktyvintos anglies kiekis nustatomas taip: kiekvienam kūno svorio kilogramui duodama 0,05 g anglies miltelių. Vaistą reikia gerti 3 kartus per dieną ir ne anksčiau kaip 2 valandos po valgio, ir 45 minutės prieš valgį. Šios taisyklės reikia laikytis siekiant išvengti ne tik toksinų, bet ir maistingųjų medžiagų, patenkančių su maistu į vaiko organizmą, absorbcijos. Dėl tos pačios priežasties ir kitų vaistų neturėtume duoti kartu su anglimi – nuo jų tiesiog nebus jokio poveikio. Gydymas aktyvinta medžio anglimi nuo apsinuodijimo paprastai trunka nuo 3 iki 7 dienų. Jei aktyvinta anglis yra tablečių pavidalu, ją reikia susmulkinti į miltelius. Tokiu pavidalu šis vaistas geriausiai absorbuoja kenksmingas medžiagas. Aktyvintos anglies miltelius reikia sumaišyti su trupučiu vandens ir duoti mažyliui su šaukšteliu. Ją rekomenduojama užsigerti dideliu kiekiu vandens.

▫ Ilgalaikio aktyvintos anglies vartojimo šalutinis poveikis gali būti vidurių užkietėjimas. Todėl vartojant šį vaistą būtina atitinkamai pakoreguoti vaiko mitybą. Į jo meniu įtraukite daugiau maisto produktų, skystinančių išmatas.

▫ Įrodytas praktika ir aktyvintos anglies veiksmingumas prieš alergiją. Šis vaistas tinka vaikams sergantiems tokiomis ligomis kaip bronchinė astma, atopinis dermatitas, alerginis rinitas, konjunktyvitas ir kt. Aktyvinta anglis greitai išvalo organizmą nuo žalingo alerginių procesų poveikio. Jos naudojimas ypatingai tinka reabilitacijos laikotarpiu. Tačiau svarbu atsiminti, kad tiek dozę, tiek gydymo trukmę turi nustatyti alergologas, nes alergijos pasireiškimai būna labai įvairūs ir gydymo ypatumai skiriasi.

Paruošta pagal: 8doktorov.ru

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM