Pratimai nuo kaklo įtampos ir osteochondrozės

❕Šiais laikais dėl naudojimosi kompiuteriu, išmaniuoju telefonu galva ilgai būna fiksuota vienoje padėtyje ir dėl to kenčia kaklas. Kad atpalaiduotume jį ir kuo ilgiau išsaugotume sveiką, skirkime kelias minutes kasdienei mankštai.

❕Šiuos pratimus galima daryti bet kur, net ir darbo vietoje, bet svarbiausia – lėtai. Atminkite, kad sukamųjų galvos judesių negalima daryti, nes tai gali pakenkti kaklinei stuburo daliai.

👉🏻1. Padėkite plaštakas ant pečių, sukite rankas per pečių sąnarius 7 kartus į priekį ir 7 kartus atgal. Tada pakelkite pečius aukštyn, kuo arčiau ausų ir atpalaiduokite (numeskite). Pakartokite 7 kartus.

👉🏻2. Smakrą pritraukite prie kaklo ir lėtai lenkite galvą (lyg “suvyniodami” kaklą) maksimaliai žemyn. Lėtai ištieskite kaklą (lyg “atvyniodami” atgal) ir pažiūrėkite į lubas. Grįžkite į neutralią padėtį. Atminkite, kad stipriai lenkti kaklo negalima. Jeigu jaučiate galvos svaigimą arba skausmą, darykite tik pasilenkimus žemyn.

👉🏻3. Rankų pirštus sunerkite, spauskite kakta rankų delnus, priešindamiesi kaklo raumenimis. Atlikite 3 kartus po 7 sekundes. Tada pakartokite, spausdami delnais pakaušį 3 kartus po 7 sekundes.

👉🏻4. Pasipriešinkite kairiosios rankos delno spaudimui į smilkinį 3 kartus po 7 sekundes. Tada pakartokite pratimą, spausdami dešine ranka.

👉🏻5. Galvą ir pečius laikykite tiesiai (galva lyg pakabinta). Lėtai pasukite galvą maksimaliai į dešinę, tada į kairę po 7 kartus.

👉🏻6. Palenkite galvą (lenkimą pradėkite nuo kaklo viršaus) į dešinę. Iš lėto grąžinkite atgal. Po to į kairę, po 7 kartus į kiekvieną pusę.

Paruošta pagal:

https://8doktorov.ru/uprazhneniya-pri-shejnom-osteohondroze/

https://youtu.be/PZlQzmSdwMw

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM