Gydymas vandeniu pagal Kneipo metodą

💧Vanduo, bėgantis čiurkšle iš krano – pigiausias vaistas. Galbūt todėl jam tiek mažai skiriama dėmesio ir nepaisoma jo gydomųjų savybių.

Gydymas pagal Kneipo* metodą tai dažniausiai hidroterapija. Tačiau siekiant geriausių rezultatų, jis rekomendavo ir dietą, vaistažoles bei judėjimą. Gydymo metu geriau atsisakyti mėsos ir riebaus maisto, vietoj jų geriau rinktis raugintus pieno produktus. Reikia vartoti daug daržovių, salotų, sulčių, mineralinio vandens, žolelių arbatas. Šie produktai nedirgina vegetacinės nervų sistemos.

❗️Visos Kneipo procedūros gali būti atliekamos tik esant normaliai kūno temperatūrai. Dieną vertėtų pradėti bėgiojimu po rasą aplink namus, o žiemą – po ką tik iškritusį sniegą. Šalčio dirgikliai ir aktyvus judėjimas gerina kraujotaką: pakyla kūno temperatūra, suintensyvėja kvėpavimas taip padidindamas organizmo aprūpinimą deguonimi, dėl ko pagerėja medžiagų apykaita. Jaučiamas gyvybinių jėgų antplūdis.

▫️Kneipas rekomenduoja: “Tiems, kuriems nuolat šąla kojos, kam dažnai skauda gerklę ir galvą, vasarą tegul vaikšto šlapiais akmenimis, o žiemą bėgioja ką tik pasnigus”. Sniegas turi būti šviežias. Senas, kietas, sušalęs sniegas per daug šaltas ir šiai procedūrai netinka. Taip pat negalima vaikščioti, kai pučia šaltas žvarbus vėjas. Paprastai procedūra trunka 3-4 minutes, tačiau palaipsniui galite pratęsti ją iki 30 minučių (pagal pageidavimą). Kad dingtų šalčio jausmas pirmiausia reikia nugalėti savo baimę.

✔️Kartais nutinka taip, kad švelnūs kojų pirštai negali ištverti sniego šalčio, atsiranda skausmingas deginimas ir patinimas. Nereikia baimintis nemalonių pasekmių; kojas dažniau plaukit vandeniu, pridedant sniego, lengvai patrindami juo pirštus.

▫️Panašų rezultatą galima pasiekti ir namuose, žingsniuojant šaltame vandenyje. Užpildykite vonią ar tinkamo dydžio kubilą šaltu vandeniu iki blauzdų viršaus (per plaštaką žemiau kelių). Panardinus kojas į vandenį, reikia pakaitomis kelti kojas, kaip gandras pievoje, 1-3 minutes. Su kiekvienu žingsniu pakelti koją virš vandens lygio. Pajutę nemalonų dilgčiojimą ar skausmą, nustokit žingsniuoti ir išlipkit iš vandens. Sušildykite kojas karštu vandeniu.

✔️Naudodami šį metodą, galite išvengti peršalimo ir slogos. Jei ši procedūra atliekama prieš miegą, ji skatina kraujo nutekėjimą iš galvos, palengvindama greitą užmigimą ir ramų miegą.

▫️Nuovargis ir be kavos praeina greitai, jeigu panardinsite dilbius į vandenį. Ši procedūra veiksminga priemonė ir nuo kraujotakos sistemos ligų, širdies negalavimų, reumatinių ligų sukeltų rankų deformacijų.

Didesnį dubenį pripildykite šalto vandens (10-18 °C ), kitą – labai šilto (38-40 °C ). Sulenkite rankas per alkūnes, ir panardinkite iki alkūnių pirma dešinę, po to kairę ranką į šaltą vandenį ir laikykite abi rankas 30-60 sekundžių, tada į šiltą vandenį 3-5 minutėms. Galite kartoti 2-3 kartus ir nuovargis praeis.

❗️*S. Kneipas – iš Bavarijos kilęs vokiečių dvasininkas, teologas, gyvenęs 19 a. Būdamas jaunas jis susirgo tuberkulioze. Praradęs viltį, jog daktarai jį gali išgydyti, matydamas, kad tradicinė medicina yra bejėgė, Kneipas ėmė ieškoti kitų būtų ir priemonių, kurios jam padėtų atgauti gyvybinę energiją ir įveikti tą negailestingą ligą. Perskaitęa knygą apie maudynių šaltame vandenyje poveikį, jis pradėjo tai praktikuoti. Iš pradžių buvo nemalonu, tačiau po procedūros pastebėjo, jog jausdavosi daug žvaliau. Galiausiai po metų buvo pasiektas tikslas – liga buvo įveikta, o Kneipas toliau plėtojo tokį paprastą ir visiems prieinamą sveikatingumo metodą.

To išgijimo vedamas jis sukūrė visą filosofiją, kuri apima 5 elementus:

▫️ VANDENS terapiją,

▫️ JUDĖJIMO terapiją,

▫️ VAISTAŽOLIŲ vartojimą,

▫️ sveiką MITYBĄ

▫️ ir patį sudėtingiausią – HARMONIJĄ.

🧡 Su malda imkitės vandens procedūrų, įdėkite šiek tiek pastangų ir leiskite Dievui jus gydyti. Būkite sveiki 🧡.

Paruošta pagal:

https://8doktorov.ru/vodolechenie-po-metodu-kneypa/

https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas/13/1440913/kas-buvo-pats-sebastianas-kneipas-kurio-terapijos-metodus-galima-isbandyti-birstone

https://www.minfo.lt/posts/kneipo-filosofija-kas-tai

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM