Mano kelias į mediciną

▫️Prieš kelerius metus nusprendžiau savo gyvenimą pašvęsti kažkam svarbesniam nei pinigų uždirbimas ir leidimas. Todėl nusprendžiau palikti savo nedidelį, bet sėkmingą verslą (leidinį apie vestuves) ir pašvęsti laiką studijoms pagal programą “Sveikos gyvensenos instruktorius”.

▫️Kodėl? Jau seniai žinojau, kad prevencija – geriau nei gydymas, ir mačiau daug žmonių, kurių ligos (kartais nepagydomos) pasitraukdavo tiesiog pakeitus gyvenimo būdą ir mitybą.

▫️Pirmiausia išklausiau mėnesio trukmės kursus Stavrapolio krašte, kur pirmą kartą man buvo aiškiai pasakyta, kas būtent nutinka mūsų skrandžiui, žarnynui, smegenims, kai valgome tą ar kitą maistą, kai geriame vandenį, alkoholį ar kavą.

▫️Taip, kiekvienas žino, kad, pavyzdžiui, “užkandžiavimas” ar valgymas prieš naktį kenkia. Tačiau mažai kas supranta, kaip mūsų pasirinkimas veikia mūsų sveikatą ląstelių lygmenyje.

▫️Kai grįžau namo (vis dar į senąjį darbą), pirmas dalykas, kurį atsisiunčiau, buvo žadintuvas – priminimas gerti vandenį. Iš pradžių merginos biure pasijuokdavo iš manęs, bet netrukus ir pačios pradėjo gerti vandenį.

▫️Taip pat pradėjau sočiai pusryčiauti (vaisiai, pilno grūdo košė ir nedaug ankštinių) ir stebėjausi, kaip lengva visiškai neužkandžiauti tarp valgymų. Kad nepamirščiau pietų, net priminimą telefone turėjau nustatyti, nes alkio nejaučiau!

▫️Po fiziologijos ir higienos pamokų atsisakiau mėsos ir žuvies, ir perėjau prie lieso pieno. Prisimenu, kaip grįžtant namo, galvojau: „Na, viskas, atsisveikinimui suvalgysiu paskutinį šašlyką“. Juk jau ne iš nuogirdų žinojau, kaip į tokį maistą reaguoja mūsų skrandis ir kaip tai kenkia mano kūnui. Įdomiausia, kad mano virškinamasis traktas atsisakė jį virškinti ir kankino mane tris dienas. Štai ką daro su mumis smegenys!

▫️Kai esame apsiginklavę patikima informacija, mums daug lengviau nepažeisti sveikatos principų, o kartais organizmas apskritai atsisako dirbti, jei esi įsitikinęs, kad tai, ką valgai – kenksminga.

▫️Dėl sočių pusryčių ir pilnavertės mitybos supratau, kad jaučiuosi soti ir vakarienė visai nebūtina. Todėl be problemų atsisakiau vakarienės, pereidama prie dviejų valgymų per dieną. Per 2 mėnesius numečiau 7 nereikalingus kilogramus ir vis dar jų nesusigrąžinau, nežiūrint į tai, kad dabar vakarieniauju, bet lengvai. Bet svarbiausia, po tokio mitybos raciono pakeitimo, pasikeitė mano mąstymas. Pradėjau į viską reaguoti daug ramiau, atsirado aiškus supratimas, kaip gyventi ir kuom užsiimti, nesinervinu dėl lenkiančių mane dviguba ištisine linija vairuotojų.

▫️Taip, buvo nuopuolių ir kritimų, bet aš vis labiau suprasdavau kasdienių įpročių svarbą ir kokį galingą rezultatą galima pasiekti. Tai buvo viena iš pagrindinių priežasčių – uždaryti romantiško grožio žurnalo redakciją ir išvykti pusmečiui mokytis išplėstiniuose kursuose – „Sveikos gyvensenos instruktorius“.

▫️Pernai, kaip studentė – medikė tapau oficialia Amerikos gyvenimo būdo medicinos asociacijos nare. Taigi, dabar man atviri dešimtys ir šimtai mokslinių darbų, vaizdo įrašų, mokymo seminarų ir aukščiausio lygio specialistų konferencijų apie tai, kaip gyvenimo būdas veikia sveikatą ir išgydymą. Išsipildė dar viena mano svajonė!

Elena Nyželskaja

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/moj-put-v-mediczinu/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM