Palaikymo žodžiai

Kai depresija užklupdavo rašytoją Viljamą Staironą (William Clark Styron), jam labai padėjo draugas, kuris skambindavo kasdien ir tiesiog paklausdavo: “Kaip sekasi?”

Staironas sakė: “Kadangi jis pats tai išgyveno tik prieš kelis mėnesius, tai jo parama man buvo ypač vertinga. Jis šiek tiek spausdamas tarsi užtikrino mane: “Paklausyk, viskas bus gerai. Tu išeisi iš šios būsenos. Visi išeina”.

☝🏼“Nerimas apsunkina žmogaus širdį, o geras žodis pralinksmina” (Patarlių 12:25).

Staironas manė, kad šis nuolatinis draugiškas padrąsinimas jam buvo svarbesnis už medicininę pagalbą. Jis taip pat kalbėjo apie tai, kad šis palaikymas buvo svarbus net tada, kai jis netikėjo visais tais padrąsinančiais žodžiais. Kažkokiu stebuklingu būdu jo draugo žodžiai giliai palietė širdį.

✅ Kai žmonėms depresija, jiems nereikia didžių žodžių ir išmintingų posakių. Labiausiai tokiomis akimirkomis jiems reikia paprastų ir malonių paguodos žodžių. Pats faktas, kad esame šalia ir pasiruošę padėti, jau turi didžiulę reikšmę. Viljamui Staironui labai padėjo jo draugo padrąsinantys žodžiai. Jūsų draugai pasitiki jumis. Nenuvilkite jų.

Autorius M. Finlis

☝🏼“Taiklūs žodžiai – kaip medaus korys, saldus gomuriui ir sveikas kūnui.” (Patarlių 16:24)

☝🏼“Žmogaus žodžiai yra gilus vanduo, išminties šaltinis – ­tekanti srovė.” (Patarlių 18:4)

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/slova-obodreniya/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM