Įveikiant stresą

▫️“Ar galėsite priimti mane gydymui?- telefone išgirdau silpną moterišką balsą. Neseniai patyriau stresinę situaciją ir negaliu įveikti jaudulio. Išsiaiškinę detales, nusprendėme priimti šią moterį, vardu Svetlana.


▫️Liūdnas Svetlanos veidas bylojo apie stiprų psichinį skausmą. Pastaruosius kelis mėnesius ji patyrė vyro neištikimybę. Ši žinia sukrėtė ir sukėlė jai didelį skausmą. Ji jautėsi prislėgta ir sugniuždyta. Svetlanos vyras, regis, gailėjosi dėl savo poelgio ir prašė atleidimo, bet taip ir nenustojo bendrauti su kita moterimi. Šeima kartu pragyveno apie 20 metų, tad santykių nutraukimas buvo labai skausmingas.


▫️Patirdama stresą, Svetlana prarado apetitą, atsirado rijimo problemos. Net mažo maisto gabalėlio ji negalėjo nuryti dėl stipraus stemplės spazmo. Truputis vandens su medumi ar sultys – tai buvo visas jos maistas. Netrukus atsirado silpnumas ir galvos svaigimas. Moteris greitai silpnėjo. Svetlanos giminaičiai ir draugai nukreipė ją į mūsų sanatoriją.


▫️Kartais suprantame, kad gyvenimas neteisingas, bet susidariusių aplinkybių pakeisti negalime. Būtent taip ir buvo. Mes stengėmės padėti savo svečiui. Maistas jai buvo plakamas smulkintuvu, ruošėme šviežias sultis. Instruktorius Svetlanai atliko paprastas procedūras: masažus, šildančius kompresus, bendrą vonią ir kt.


▫️Pirmomis dienomis moters būklė buvo tikrai sunki, ji sunkiai galėjo nueiti 10-15 metrų. Tai, kas įvyko po to, yra tikras stebuklas. Po kelių dienų Svetlana pajuto, kad gali šiek tiek nuryti. Tai buvo didelė pažanga.


▫️Po savaitės moteris vaikščiojo savarankiškai, nors ir šiek tiek svyruodama. Jos dvasinė būsena keitėsi į gerąją pusę. Aplinkos pakeitimas padarė teigiamą poveikį jos savijautai. Mes daug meldėmės už ją ir matėme, kaip Dievas atsako į mūsų maldas.


▫️Kartą Svetlana ėjo iš valgyklos, esančios pagrindiniame pastate, į savo kambarį. Lauke pradėjo lyti. Stebėjau pro langą, kaip ji pagreitino žingsnį, o paskui pradėjo bėgti, kad nesušlaptų ir greitai lipo laiptais į pastatą. Prisiminiau, kad atvykimo dieną, ji beveik negalėjo vaikščioti ir mano akys pritvinko ašarų.


▫️Po kurio laiko Svetlana valgė įprastą maistą ir jautėsi žvalesnė. Jos psichinė žaizda šiek tiek užgijo, ji dažniau šypsojosi ir įgavo pasitikėjimo. Nors Svetlana suprato, kad praeis dar daug laiko, kol praeities prisiminimai nebeskaudins jos, bet ji jautė, kaip Dievas ja švelniai rūpinasi.


✅ Jei šiandien jūsų gyvenime vyksta kažkas panašaus ir jūs patiriate daug streso, nenusiminkite. Pakeiskite aplinką, bendraukite su gamta ir žmonėmis, kurie jus palaikys. Bet svarbiausia – artinkitės prie Dievo, tada rasite palaiminimą ir išgydymą sielai. “Koks laimingas žmogus, kuris randa užuovėją Tavyje, kurio širdis pakeliui į Siono kalną. Jie eina per ašarų slėnį, ir slėnis jiems tampa šaltinių vieta, tartum ankstyvieji lietūs būtų pripildę jį palaimos. Eidami jie stiprėja…” (84 Psalmė 6-8).


Aleksej Chacinskij, pensiono “Naš dom” gydytojas


Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/preodolevaya-stress/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM