Tikėjimas padeda išgyti

▫️Buvo atlikta daug tyrimų, siekiant išsiaiškinti, kokią įtaką sveikatai turi tikėjimas ir viltis. Paaiškėjo, kad jie padeda ligoniui ne tik pasveikti, bet ir išgyti.

▫️Pasveikimas – tai skausmo, ligos simptomų atsikratymas. Išgijimas – tai ne tik ligos simptomų pašalinimas. Jis ateina tada, kai žmogus išmoksta priimti savo būklę, pasikliauna Dievu ir tiki, kad “Dievą mylintiems… viskas išeina į gera” (Romiečiams 8:28).

👉🏻Pateiksiu pavyzdį. 37 metų moteris sirgo depresija. Ji nuolat vartojo antidepresantus, nes be jų dėl visko jaudinosi. Jai teko išeiti iš darbo. Ji manė, kad viskas eina blogyn. Pasiūliau jai perskaityti Biblijos Apreiškimo knygą, kurioje Dievas apreiškia ateitį išgelbėtiems žmonėms. Mano pacientė buvo musulmonė. Ji sakė, kad neturi vilties ir viskas tamsu, bet Bibliją, vis dėlto, pradėjo skaityti. Netrukus moteris atrado ryšį tarp kažkada pamėgtos juodosios magijos ir savo ligos. Bandžiau jai paaiškinti kas parašyta Biblijoje, kad jokios jėgos negali mus laikyti nuodėmės gniaužtuose, jei to nenorime. Būdama musulmonė, ji taip pat tuo tikėjo. Kalbėjomės apie tai, kad Kristus padarė viską, ko reikia išgelbėjimui, o mums tereikia tikėti. Bet ji paprieštaravo sakydama, kad reikia kažką tai ir daryti. Paaiškinau, kad darbai tai tikėjimo pasekmė, ir daviau paskaityti knygą “Kelias pas Kristų”. Po trijų savaičių moteris atėjo laiminga ir patenkinta. Ji nebevartojo antidepresantų, nes suprato, kad jos depresija turėjo dvasines priežastis. Po 5 mėnesių ji grįžo į darbą, tęsė mokslus ir jautėsi gerai.

▫️Buvo atlikta per 2800 tyrimų, siekiant nustatyti ryšį tarp dvasingumo ir sveikatos. Įrodyta, kad dvasingumas padeda būti emociškai sveikam. Vilties nepaliesi, bet ją galima pajusti ir patirti. Jei sergantys žmonės praranda viltį, jie miršta. Jei sveiki žmonės praranda viltį, jie suserga. Beviltiškumas didina savižudybių skaičių.

✅ Viltis turi didžiulę įtaką mūsų savijautai. Moksliškai įrodyta, kad religija siejama su viltimi, ir šis ryšys yra pozityvus. Mūsų tikėjimas gali sustiprinti viltį, o Viešpats pakeisti mūsų gyvenimą.

⁉️ Ar Jūs savo gyvenime patyrėte, kaip Tikėjimas ir Viltis padėjo įveikti baimę, nerimą, ligą ir kitus negalavimus. Pasidalinkite komentaruose. Net jei tai ir visiškai nedidelis patyrimas – tai gali padėti ir pastiprinti kitus.

Autorius: Dr. med. Ruedi Brodbeck, Berno universiteto (Šveicarija), vidaus ligų specialistas

Paruošta pagl: https://8doktorov.ru/vera-pomogaet-vyizdorovet/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM