Vyro sveikata: kaip pratęsti jaunystę

▫️Senėjimo procesai žmogaus organizme prasideda nuo 25 metų. Net ir stipriausio vyriško organizmo ištekliai ne begaliniai. Todėl labai svarbu nuo jaunystės stiprinti visus savo organus ir sistemas. Šiandien kalbėsime apie tai, kaip vyras gali išlikti sveikas, energingas ir aktyvus ilgus metus.

▫️Ne paslaptis, kad po 30 metų dauguma vyrų išgyvena vidurio amžiaus krizę. Per šį laikotarpį vyras apibendrina savo praėjusį gyvenimą. Analizuojamos visos sferos: darbas, asmeninis gyvenimas ir, žinoma, sveikata. Šiame straipsnyje ypatingą dėmesį skirsime vyro sveikatai. Juk būtent po trisdešimties dažniausiai atsiranda pirmieji būsimų negalavimų požymiai.

▫️Dauguma vyrų nemėgsta skųstis, nekreipia dėmesio į nerimą keliančius simptomus – sako, – praeis savaime. Taip daugelis ligų, kurias būtų galima išgydyti ankstyvosiose stadijose, tampa lėtinėmis. Tam, kad tą ar kitą ligą neužleisti, po trisdešimties metų kiekvienas vyras turėtų atkreipti dėmesį į savo sveikatą. Ypatingo dėmesio reikalauja širdies ir kraujagyslių sistema, kepenys, nervų sistema ir prostata.

🔹ŠIRDIES ir KRAUJAGYSLIŲ SISTEMA. Trečiame dešimtmetyje prasideda širdies ir kraujagysių sistemos pokyčiai. Arterijose, pernešančiose deguonimi turtingą kraują iš širdies į visus organus ir audinius, sumažėja kraujo srautas. O kraujas atneša į ląsteles maistą ir deguonį bei pašalina kenksmingas atliekas. Kraujo tiekimo pablogėjimas reiškia greitą organų senėjimą. Sulaukę 30 metų vis daugiau vyrų kenčia nuo hipertenzijos. O padidėjęs kraujospūdis tai pagrindinė hemoraginio smegenų insulto priežastis. Pastaraisiais metais ši liga gerokai „pajaunėjo“, tai yra ja serga vis daugiau ir daugiau vyrų pačiame jėgų žydėjime.

🔹KEPENYS. Jei vyras gyvena sveikai, dažniausiai su kepenimis problemų neturi. Bet vartojantiems alkoholinius gėrimus, riebų ir aštrų maistą, kepenų veikla sutrinka. Taip pat kepenų ligos gali išprovokuoti tokias ligas kaip hepatitas, cirozė ir hepatozė.

🔹NERVŲ SISTEMA. Nervų sistemos senėjimas tai pagrindinis viso organizmo senėjimo veiksnys. Nervų sistemos būklė turi įtakos protiniam ir fiziniam darbingumui, atminčiai, emocijoms.

🔹PROSTATA. Anksčiau buvo manoma, kad prostatitas tai vyresnių nei 45-eri vyrų problema. Tačiau šiandien vis dažniau serga jauni, 20–30 metų vyrai. Šios ligos vystymąsi skatina: persišaldymas, vidurių užkietėjimas, piktnaudžiavimas alkoholiu, sėslus gyvenimo būdas, persivalgymas, aštrus maistas, stresas, uždegiminės, venerinės, urologinės ligos, rūkymas.

ŠTAI KELETAS REKOMENDACIJŲ, kurios padės vyrams išsaugoti ir sustiprinti savo sveikatą:

👉🏻PUSRYČIAUKITE. Pusryčiai žmogui yra pats svarbiausias valgis. Būtent nuo jų sudėties priklauso energijos atsargos visai dienai ir jūsų savijauta. Idealūs pusryčiai – košė, vaisiai ir riešutai.

👉🏻APRIBOKITE aštraus, sūraus, saldaus, rūkyto, marinuoto maisto naudojimą.

👉🏻KONTROLIUOKITE kraujospūdį, pulsą ir reguliariai (geriausiai kartą per metus) atlikite elektrokardiogramą.

👉🏻SPORTUOKITE, nes tai padeda treniruoti širdies raumenį, nuo kurio tiesiogiai priklauso jūsų sveikata. Bėgiokite, vaikščiokite, plaukiokite, žaiskite tinklinį, krepšinį, tenisą, lankykitės treniruoklių salėje. Bet prisiminkite, kad sportas turi teigiamą poveikį tik tada, kai paisoma saiko. Todėl jokiu būdu neorganizuokite kasdienių sunkių treniruočių, tai tik pakenks jūsų organizmui.

👉🏻JEI ESATE VEDĘS, tegul jūsų lytinis gyvenimas būna reguliarus (be susilaikymo ir nesaikingumo). Be to, kad užkerta kelią sąstovio procesams, seksas gerina nuotaiką ir treniruoja širdies raumenį.

👉🏻GERKITE pakankamai VANDENS. Sveikas vyras per parą turėtų išgerti ne mažiau kaip 2,5 litro vandens. Kalbame apie paprastą švarų vandenį, o ne apie mineralinį, arbatą, kavą, sultis ir pan. Be to vanduo organizme turi būti papildomas palaipsniui, dienos bėgyje, o ne retai ir didelėmis porcijomis. Pradėkite vandenį gerti iš karto atsibudę, 1-2 stiklines vandens. Vandenį reikia gerti tarp valgymų (ne vėliau kaip 20-30 minučių prieš valgį ir ne anksčiau kaip 1,5 valandos po valgio).

👉🏻ATSISAKYKITE įvairių narkotikų, įskaitant alkoholį, tabaką ir kofeiną, vartojimo.

👉🏻EIKITE MIEGOTI LAIKU. Pasirūpinkite, kad jūsų miegas būtų ne tik ilgas, bet ir kokybiškas.

👉🏻UGDYKITE TEIGIAMĄ POŽIŪRĮ. Reguliariai dėkokite Dievui už tai, ką turite. Padėkite tiems, kuriems reikia jūsų pagalbos. Užsiimkite labdara, savanoryste.

⁉️Kokius gerus įpročius turite išsiugdę jūs? Pasidalinkite komentaruose. Asmeninės patirtys labai pastiprina 🌞. Dėkoju 💕.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/zdorove-muzhchinyi-kak-prodlit-svoyu-…/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM