KAIP IŠVALYTI ORĄ NAMUOSE

▫️Pavojingi cheminiai junginiai mus supa iš visų pusių. Viskas, ką įkvepiame, patenka į mūsų kraują ir nunešama į visas kūno ląsteles. Ką daryti, kad kvėpuotume švariu oru? ▫️Remiantis PSO vertinimais, daugiau nei 70% ankstyvų mirčių, susijusių su oro tarša, tenka išeminei širdies ligai ir insultui, 14% – lėtinei obstrukcinei plaučių ligai arba ūmioms apatinių kvėpavimo takų infekcijoms, o dar 14% – plaučių vėžiui. Remiantis statistika, maždaug 50-60% ankstyvų mirčių, susijusių su nešvariu oru, įvyksta dėl kenksmingų transporto priemonių išmetamų teršalų.

▪️Otto Warburg įžymus vokiečių gydytojas, biochemikas ir fiziologas, Nobelio premijos laureatas (už kvėpavimo fermentų prigimties ir funkcijų atradimą) manė, kad pagrindinė vėžinių susirgimų priežastis yra deguonies trūkumas ląstelėse. Jis parodė, jeigu normalios ląstelės, paimtos iš gyvų audinių, negaus pakankamai deguonies, jos išsigims į piktybines.

▪️Otto Warburg taip pat nustatė, kad laboratorijos sąlygomis deguonis gali užmušti vėžines ląsteles. Tačiau svarbu, kad oras, kuriuo kvėpuojame, būtų švarus. Turime apsisaugoti nuo kenksmingų priemaišų ore.

▫️Medicinoje netgi yra tokia sąvoka: „nesveiko pastato sindromas“. Jis apima negalavimus, kuriuos sukelia nuodingų dujų išsiskyrimas iš pastato statybinių ir apdailos medžiagų.

Oro IŠVALYMO būdai:

👉🏻1. Kasdien atidarykite langą ar orlaidę – tai pats paprasčiausias ir efektyviausias būdas išvalyti orą. Jei neatidarinėjate lango, pavyzdžiui dėl saugumo, tai, pagal galimybes, įsigykite oro valytuvą, kuris efektyviai pašalins iš oro didžiąją dalį dalelių: dulkes, žiedadulkes, grybelių poras, bakterijas ir dulkių erkučių išmatas. Filtrai su anglies sorbentu išvalo orą nuo kvapų, dūmų, dujų ir cheminių junginių. Galite įsigyti oro jonizatorių. Jonizatorius prisotina orą įkrautomis dalelėmis, kurios suriša laisvuosius radikalus ir kenksmingų medžiagų molekules, naikina dulkių erkutes, virusus ir bakterijas, valo atmosferą nuo dulkių, neutralizuoja nemalonius kvapus ir turi bendrą gydomąjį poveikį.

👉🏻2. Pasodinkite kambarinius augalus. Jie praturtina orą deguonimi ir neutralizuoja nuodingas medžiagas. Namams labai praverčia paparčiai, fikusai, gebenės, chlorofitai.

👉🏻3. Jeigu turite oro kondicionierius, keiskite jų filtrus kas pusę metų. Jeigu gyvenate labai užterštoje vietoje, darykite tai kartą per mėnesį.

👉🏻4. Jei turite ortakius ir kaminus, valykite juos bent kas 5 metus. Juose kaupiasi kenksmingos medžiagos, kurios gali sukelti sunkias ligas.

👉🏻5. Naudokite tik natūralius, sveikatai saugius oro gaiviklius (aromatines druskas, eterinius aliejus, džiovintų žolelių ir gėlių mišinius). Purškimui rinkitės ne aerozolius, bet pulverizatorius.

👉🏻6. Pereikite prie natūralių valikių, kurių pagrindą sudaro vyno actas, garstyčios, soda, citrinos sultys arba vandenilio peroksidas. Pavyzdžiui, vandeninis acto tirpalas su citrinos rūgšties priedu puikiai tinka virtuvės paviršiams, tualetams ir net grindims valyti. Vandenilio peroksidas gerai tinka dezinfekavimui.

🧡 Linkime visiems gyventi gražioje žalioje aplinkoje, tausojant ją, harmonijoje su supančiu pasauliu.

Paruošta pagal: https://8doktorov.ru/kak-ochistit-vozduh-v-dome/

Please follow and like us:
0
Tweet 20
Pin Share20

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

RSS
Follow by Email
YouTube
INSTAGRAM